Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '07

 
Kategori
Kitap
 

Binbir Gece'deki gizemli aşk, kitabı pırlanta yüzük gibi hissettirdi..

Binbir Gece'deki gizemli aşk, kitabı pırlanta yüzük gibi hissettirdi..
 

Benim her zaman savunduğum, inandığım görsel medyada ki reklamın, tanıtımın büyük gücünün insanlar üzerinde yarattığı etkinin kolay kolay başka hiç bir yerde olmayacağıdır.. Görsel medyada ki reklam ana kuşaklarından sonra, dizilerden de insanlar etkilenmeye başladılar şiddetli bir biçimde..

Diziler de belki bilerek belki bilmeyerek reklam ve pazarlama amacı güdülmeden, tanıtımına sebep olunan bazı nesnelerin, objelerin insanları etkileyerek satışlarının artmasına sebep olduğunu görüyoruz.. Örneğin Gaffurun pijamasında ki satışlarda yaşanan patlama, buna en güzel bir örnektir bana göre.. Tabi ki bu durumlar da aniden meydana gelen satış patlamaları da firmaları sevindiriyor...

Buna benzer en son durum da ''Binbir Gece'' de yaşanıyor şu an... Dizide ki Şehrazat ve ''Binbir Gece Masalları '' kitabının hikayesi ile arasında ki bağlantı sık sık dile getirildiği için bu kitabın satışları da patlamaya sebep olmuş.. Ve ayrıyeten dizide ki Onur'un düşüncelere daldığında dinlediği şehrazat suitinin "Scheherazade'' adıyla satılan albümü de büyük talep görüyormuş..

Görüyoruz ki görsel medyanın insanlar üzerindeki yaptırımını ve büyük gücünü.. Sanmıyorum Şehrazat ve dizi adı verilirken, bu kitap için reklam vesilesi düşüncesinin taşıdığını.. Spontone gelişen gizli bir reklam ve pazarlama olayı yaşanıyor kanımca....

İdeefixe.com editörü özgür Topyıldız ise bana göre en ilginç açıklamayı yapıyor... Yılbaşında bu kitap erkekler tarafından sevgililerine armağan olarak alınmış... Sanırım orada yaşanan aşkın gizemini, erkekler de sevgililerine hissetirmek istemesinden kaynaklanıyor..

Öyle bir aşk dizisini hatırlatan bir kitap olduğu için, bayanların da bu hediye hoşuna gidiyordur sanırım.. Böyle bir dizi olmadan önce erkekler tutup bu kitabı sevgililerine hediye olarak, hem de yılbaşında vermeye kalkışsalardı, sanırım epey ters tepki alan erkekler olurdu... Yani dizideki gizemli aşk sayesinde durumu süper hale getirdiklerini düşünüyorum..

Elips Kitap Genel Müdürü Yasin Topaloğlu son yaşananlar için şöyle diyor; Daha dizi piyasada yok iken ayda 100 kitap satar diye düşündükleri kitap, diziyle birlikte tırmanışa geçmiş. Dizinin kitap ile benzerliğinin olmamasına karşın, Şehrazat ismi ile bağlantı kurup, daha çok 25 ila 40 yaş arası bayanların aldığını söylüyor...

D&R Kitap Satın Alma Müdürü betül Ayşe İşeri de kitabın fiyatının pahalı olmasına karşın genç ve orta yaş bayanlar tarafından alınarak satışların dört beş kat arttığını söylüyor ve başka bir bakış açısını dile getiriyor... Kitabın fiyatının ne olursa olsun alınmasının okuma alışkanlığın olumlu yönde etkilendiğinden sevindirici olarak niteliyor..

Resim; Milliyet

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..