Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
İnternet
 

Bing, yeni arama motoru hayırlı olsun

Bing, yeni arama motoru hayırlı olsun
 

BingResim:İnternet


Teknoloji büyük bir hızla değişiyor. An geçmiyor ki bir yenilik dikilmesin karşımıza. Bu değişim hem hayatımızı hem de dünyamızı etkiliyor. Bir haber” Microsoft’un Google’a rakip olarak geliştirdiği arama motoruna Bing adı verildi. Henüz deneme aşamasında olan Bing’in kullanıcılara sunduğu “akıllı” arama iddiası ile dikkat çekiyor. Kod adı “Kumo” olan yeni hizmet ilk önce ABD’de devreye girecek. Tam sürüm, İngiltere ve Kanada’da birkaç hafta diğer ülkelerde ise birkaç ay içinde hizmete sunulacak. Microsoft, “internet kullanıcısının karar vermesine yardım edecek” yeni arama motorunun “alışkanlıkları değiştireceğini” iddia ediyor. Şirketin iddiasına göre, “Bing” internet kullanıcılarına daha ilk sayfadan itibaren en iyi sonuçları sunacak.” Diye devam eden haber şöyle sürüyor. ”Motordaki en önemli yenilik, bilgilerin web sitelerine bağlantıların yanı sıra alt başlıklarla halinde de sunulacak olması. Örneğin, “Türkiye” kelimesini arayan birinin karşısına Türkiye’de tatil, turizm, gayrimenkul, kültür gibi temalar gelecek ve kullanıcı bunlardan istediğini seçecek. “Karar vermeye yardımcı unsurlar” da motorda kullanılacak. Örnek olarak, en ucuz seyahat bileti bulmak veya fiyatına, yemeklerine göre lokanta seçmek yeni arama motoruyla daha kolay olacak.

“Kullanıcıların sorularına cevap verecek zeki program” olarak da tanıtılan “Bing”, Microsoft’un “Live Search” arama motorunun yerini alacak.” (www.bing.com )

Nasıl kullanacaksınız? Başlığında ise şunlar sıralanmış,

- Bing’i açtığınızda her gün değiştirilen arka plan resmi dikkat çekiyor. Resimlerin üzerine farklı bölgelerde yer alan sarı çerçeveler içerisindeki kutular tıklandığında resimlere ilişkin kısa bilgilere ulaşılabiliyor.

— Bing üzerinde yapacağınız işlemleri kişiselleştirebilmek de mümkün. Bunun için ekranın sağ üstünde göreceğiniz “Ek Özellikler” linkine tıklamanız gerekiyor. Karşınıza çıkan açılır penceredeki “tercihler” menüsündeki seçimlerinize göre, değişiklikler yapılabiliyor.

—Yine tercihler sayfasında arama dilini de özelleştirerek sadece Türkçe olanları, bir başka dildeki sonuçların görüntülenmesini isteyebilir veya standart olarak gelen “her dilde yazılmış sayfaları ara” seçeneğini olduğu gibi bırakabilirsiniz.

—Microsoft, Bing için ayrıca özel bir tanıtım sitesi de kurdu. Discoverbing.com adresinden yayın yapan bu sitede Bing’i nasıl kullanabileceğinize dair bilgiler aktarılıyor.

Ara sıra şikâyet ettiğimiz teknolojiler hayatımızın ayrılmaz bir parçası konumunda. Tamamen esiri olmadan ondan faydalanmak bizlere düşüyor.

Kaynak: birgun.net

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..