Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Bingöl'de 10 asker şehit 70 asker yaralı! Hani sorumlular?

Bingöl'de 10 asker şehit 70 asker yaralı! Hani sorumlular?
 

Artan terör olayları ile ilgili, terörle mücadele etmesi gereken kesimden ses seda çıkmıyor.

Yetkililerimiz, terörist yetiştirmeyen(!) imam hatip okulu açılışlarına koşarak, çektikleri nutukla(!)  imam hatip ve ötekileri ayrıştırıyor. İmam hatip’in dışındaki okulları terörist yetiştirmekle suçluyor. Oysa imam hatip okullarından mezun olan binlerce Hizbullah, El Kaide terör örgütü üyesi var!

Bizi yönetenler, biz ne söylesek halk buna inanıyor mantığı ile hareket ediyor. Aslında haklılar da! Çünkü halk okumuyor, izlemiyor. Gerçi okuyacakları gazeteler ülkedeki kötü gidişi tam olarak yansıtmıyor. Artan terör olayları ve şehitler medyada kendisine yeterli yer bulamıyor.

Bu arada; terör ve şiddeti istismar etmek, acılar üzerinden siyaset ya da gazetecilik yapmak elbette kabul edilemez. Ancak haklın acısını paylaşmak, gerekli önlemi almaları gerek.

Terörle mücadele etmesi gerekenler nerde?

Genelkurmay Başkanı onca asker şehit olurken, hediye alıp vermek ve medyaya kızmakla meşgul! Terörle mücadele edecek ana unsur İçişleri Bakanlığı ise, sadece bakanın konuşmasının arkasına sığınıyor. Bakan’da şehit olmayı veya gazi olmayı nasip olarak niteliyor!

Son dönemde artan terör olaylarına hiçbir kesimden ciddi bir ses çıkmıyor. Ne terörle beslenenlerden, ne de mücadele etmesi gerekenlerden.

Terör propagandası yapmakla terör olayları karşısında kafayı devekuşu gibi kuma gömmek arasında ciddi fark var.

Önceki gün Bingöl’de polis aracına saldırdı PKK.

8 polis şehit oldu.

Bazı gazeteler hiçbir sorgulama yapmadan haberi küçük görmeyi tercih etti, peki ne oldu?

Dün neredeyse aynı bölgede bu kez 200 askerin taşındığı bir konvoya bir saldırı daha oldu.

İlk gelen bilgiler 10 şehit, 70 yaralı olduğu yönünde.

Bakalım bugün nasıl görecek gazeteler haberi? Diye bakarken, belli bir kesim gazetede manşetten haber verildiğini gördük. Bazıları ise küçük sütunlarla, adeta 10 şehit 70 yaralıyı, aynı mezara gömercesine görmezden gelmişler.

Bu görüşe şöyle karşı çıkanlar olabilir; haberin küçük ya da büyük görülmesi değil mesele... Önemli olan haberin küçükte olsa medyada kendisine yer bulması diyebilir. Ancak kazın ayağı öyle değil! Şehit haberlerinin manşete çıkması da bir nevi terörle mücadeledir. Şehit haberlerinin manşete çıkması, terör örgütünün reklamını yapmak anlamına kesinlikle gelmez.

Şöyle geçmişimize bir bakacak olursak; Türkiye terörle dün tanışmadı, 30 yıldır terör ve şiddet belasıyla yaşıyoruz. Bu güne kadar binlerce canın yanı sıra 350-400 milyar dolar kaynak harcadık.

Ama gelin görün ki terörün en çok tırmandığı bir dönemde polisler zırhsız araçla, gerekli tedbirler alınmadan maça gönderiliyor... Operasyona gönderiliyor…

Ne oluyor?

Polisleri taşıyan minibüse saldırı oluyor, 8 polis şehit...

Şehit cenazelerinin kalktığı gün, aynı bölgede gündüz saati 200 asker bırakın zırhlı aracı, sivil otobüslerle sevk ediliyor.

10 askerimiz şehit olurken, 70 askerimiz yaralanıyor…

Sorumlular kim?

Neden sorumlular hakkında işlem yapılmaz?

Yani şu mudur? Televizyonu açma, gazeteleri okuma, interneti kapat, gözlerini yum, kulaklarını tıka, görme, duyma, sus, yeter ki birileri o koltuklarda otursun.

Yüzlerce üst düzey subay düzmece belgeler ve sahte ihbar mektupları ile tutuklanırken, gerçek sorumlular onlarca askerin ölümüne neden oldukları halde hiç sorgulanmıyorlar!

Gelelim gazete manşetlerine; hadi diyelim bazı gazeteler haberlere ‘şehit tarifesi’ koydu.

Tek şehit iç sayfalarda tek sütun...

2 şehit çift sütun...

3 şehit 3 sütun...

Çift rakamlarda ne yapacaklar?

Birinci sayfaya koyacaklar ama manşet yapmayacaklar.

Allah aşkına bu mudur terörle mücadelede geldiğimiz nokta?

Peki ya ihmaller, hatalar?

Acı istismarıyla insan hayatını rakamlara indirgeyen tarifeler?

Bunun sorumluları kim?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..