Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Bingöl Saldırısıyla ilgili sarsıcı gerçekler...

Bingöl Saldırısıyla ilgili sarsıcı gerçekler...
 

Bingöl’de yaşanan ve saldırıya uğrayan askerlerden sağ kurtulanlar, yavaş yavaş yaşadıklarını medyaya anlatmaya başladılar.

Gazetelere anlatılanlardan en ilginci ise; PKK’lıları termal kamerada gördük ama mühimmat yoktu. Zırhlılar kaçtı… Sözleriydi.

Evet, Bingöl’de 10 askerin hayatını kaybettiği PKK saldırısından yaralı kurtulan askerler basına çarpıcı açıklamalarda bulunmaya başladılar.

Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı askerlerin iddiasına göre, onları korumakla görevli zırhlı araçlar saldırı başladıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaşmış.

Ülkemiz, Bingöl-Muş karayolunda 10 askerin hayatını kaybettiği, 70 askerin de yaralandığı PKK saldırısıyla sarsılırken, gözler bu saldırının nasıl gerçekleştiğine çevrildi. Askerlerin neden sivil ve korumasız araçlarla taşındığı ve askerî sevkiyatın istihbaratına PKK’ların nasıl ulaştığı sorularına cevap aranırken, yaralı askerlerin anlattıkları, güvenlik zafiyetini ortaya koydu.

Sivil otobüslere eskortluk yapan zırhlı kobra araçların termal kameralarında bölgedeki PKK’lıların tespit edildiğini belirten askerler, şunları söylüyor; “Kobra araçlarında bulunan termal kameralarda PKK’lılar görünüyordu. Ancak askerî araçlarda mühimmat olmadığı için müdahale edemedik. Öndeki otobüse roket isabet etti. Saldırganlar kadındı. Bir rütbeli, silahıyla iki-üç el ateş açtı. Saldırı olduğunda bizi koruyan zırhlı araçlar da mühimmat olmadığından karşılık veremeyip olay yerinden hızla uzaklaştılar.”

Bazı basın organlarına konuşan yaralı askerler; olay yerine gelmeden kısa bir süre önce mola verdiklerini belirterek, tekrar yola çıktıktan kısa bir süre sonra silah sesiyle bir anda irkildiklerini, otobüste yeteri kadar silah bulunmadığı için karşılık veremediklerini anlatıyor. Can havliyle kendilerini otobüsten dışarı attıklarını söyleyen askerler, “Yaklaşık 15-20 dakika tarandık. Köy korucusu olduğunu sandığımız tepedeki kişi olmasaydı belki hiçbirimiz sağ kurtulamayacaktık” diyorlar. 

Şimdi soralım bu sevkiyatın sorumlusu kim?

Bu sevkiyatın sorumlusu Türk Ordusunda bir subay mı? Sivil bir yönetici mi?

Yaralı askerler ve saldırıdan yara almadan kurtulan askerlerin anlattığı ile soruşturmayı yürüten Jandarmanın ön raporu birbiriyle hiç uyuşmuyor.

Olabilir diyenler çıkabilir. Ancak insanoğlunun hayatı bu kadar basit kaybedilmemeli. Bu sorumluluğu alanlar, sorumluluklarının bilinciyle hareket etmelidirler.

Halkın kendilerine emanet ettiği çocuklara sahip çıkmalılar, sahip çıkamayanlar görevden alınmalı. Hayali ihbar mektubu ve sanal ortamda hazırlanmış, sanal delillerle yurtseverleri tutuklayanlar, bu tür olaylarda da ellerini çabuk tutup, tepeden tırnağa kadar tüm sorumlulardan hesap sormalıdır. Yoksa o özel yetkinin belli bir amaca yönelik olarak kendilerine verildiği gerçeği ortaya çıkacak.

Cenazeler için havalanan helikopterler, niçin bu sevkiyatlar için kullanılmaz?

Yoksa bu helikopterler, o bölgede askerliğini yapan bir yakınımın anlattığı gibi, helikopterler komutanlara, eşlerine ve çocuklarına mı hizmet ediyor?

Son sözüm de teröristleri akıllı davranmakla öven Bülent Arınç’a, nasıl olsa yetkiniz var. Bu saldırıyı gerçekleştirenlere bir başarı ödülü verin?

Eğer ulaşmakta zorluk çekerseniz, yapılmaya devam edildiğini söylediğiniz görüşmelere katılan terör örgütü üyeleri aracılığı ile gönderebilirsiniz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..