Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir ‘Köpek’ Kirletir Sokakları, Korkutur İnsanları!

Bir ‘Köpek’ Kirletir Sokakları, Korkutur İnsanları!
 

‘Bir köpek doğacak sokaklarda ve büyüyecek! Ama bu şehrin sokaklarına hep fazla gelecek. Ya bir apartman önünden kovulacak kapıcının çalı süpürgesiyle, ya bir çocuk sevilmeyi bekleyerek uzattığı boynuna bir teneke bağlayıp eğlenecek arkadaşlarıyla. Ya da panik atak bir insan her gördüğünde onu, ısıracağı paranoyasına maruz kalacak, aynı köpek; 'şimdiye kadar bin kişinin yanından geçtim, neden durup dururken seni ısırayım be kardeşim!' diyerek bakacak o insanın yüzüne…

Arada sırada başını okşayanlar olacak, ona yemek verip besleyenler. Hatta bir gün konulacak bir minibüsün arkasına, aşı yapılıp tekrar salınacak sokaklara. Kulağına da bir küpe takılacak ki, anlasın insanlar; aşılı ve temiz kendisi.

Ama yine aynı eller izin vermez, kimseye zarar vermeden; kuyruğunu sallaya sallaya ortada gezmesine. Yakalarlar! Yakalayıp koyarlar bir kamyonun arkasına. Belki yine kulağına küpe takacaklar, yine aşılayıp sokağa salacaklar zanneder. Kuyruğunu sallar en sevimli haliyle. Ne aşı vardır, ne sevgi gittiği yerde. Bir ormanın kenarına atarlar, şehirlerine bir daha dönemesin diye. Tıpkı bir zamanlar senin atalarını, padişahın emriyle; -Sene 1865, devir Sultan Abdülaziz devri- Hayırsız Ada'ya attıkları gibi. Orada aç bırakıp, en beter ölümlere terk ettikleri gibi.

Her gün binlerce insanı bağrına alıp öyle ya da böyle büyüten, tıka basa dolup dolup yine de halinden şikayet etmeyen bu şehre bir o fazla olacak, bir de arkadaşları. Dile kolay; 2010 yılında Kültür Başkenti olacak bu koca kent. Her şey tastamam, sokaklar temiz, caddeler pırıl pırıl. Ne trafik var ne kaçak inşaat. Kültürel değerler korunuyor en mükemmel şekilde ama bir ‘köpek’ kirletir sokakları, korkutur insanları.’

İstanbul, 2010 yılında Kültür Başkenti olmaya hazırlanıyor. Hazırlanırken de bazı belediyelerin temizlik ve hizmet olayını abartması sonucunda sokak köpekleri acımasızca toplanarak orman kenarına bırakılıyor. Amaç açlıktan ölmelerini sağlamak… Bu korkunç katliama hayvanseverlerden tepki gelse de bu yeterli olmuyor maalesef. Hatta hayvanseverlerin belli aralıklarla bu köpeklerin bırakıldıkları yerlere giderek onları beslemesi de çözüm olmuyor. Bazı Belediyeler göz göre göre bu hayvanları toplayıp orman kenarında açlığa ve susuzluğa mahkum ederek yok ediyor. Üstelik aynı katliam sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin çeşitli illerinde de yaşanıyor.

Sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli yerlerinden de bu katliama büyük tepki var. İnternet dünyasında http://turkeymessacre.wordpress.com sitesi bu katliamlara yer veren sitelerden sadece biri.

Yakın bir zamanda da bir protestoyla somutlaşacak bu tepkiler. 4 Ekim Cumartesi günü saat 14:00 de, İngiltere, Almanya, Finlandiya Kanada ve İstanbul’da Türkiye’de yapılan hayvan itlaflarına karşı bir protesto düzenlenecek.

 
Toplam blog
: 47
: 1945
Kayıt tarihi
: 04.08.07
 
 

Eskişehir'de yaşıyorum. Kısa hikayeler yazıyorum. Bir oğlum var.   ..