Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir 'mutluluk' mektubu

Bir 'mutluluk' mektubu
 

Ülkeye şeriat gelecek kolunu kes deseler kesersin değil mi? Bir de utanmadan Allah yolu için kestim diye böbürlenirsin... Hangi sebepten bu baskı, dikte iştahın modern hayatta kendine çalışarak saygın bir yer bulamaman mı? yoksa kafir diye ayıpladığın insanların senden daha çok okuyarak çalışarak senden daha iyi yerde olması mı? Oysa onlar senin gibi dua etmiyorlar namaz kılmıyorlar değil mi? O yüzden kinleniyorsun sen o kadar uğraşıyorsun hocalarının yolunda ilerliyorsun yapamadığından değil(!)

Kendi isteğinle doğru dürüst kız arkadaşın bile olmamış tek caiz evlilik diye!?. Halbuki onlar içiyor geziyor kızlarla eğleniyor üstelik iyi yerlerdeler senden daha çok para kazanıyorlar senden daha çok arkadaşları var kadınlar senden daha çok seviyor onları haksızlık değil mi bu? Okunması gereken tek bir kitap varken ve sen bunu okuyorken karşıundaki ZİBİDİ okumuyor, dua da etmiyor ama senden daha mutlu yaşıyor.

Bir gün gelecek sen bunun hesaabını soracaksın bunu düşlüyorsun o üniversiteden menzun kendini bir şey zanneden kafirler için onları toplatacaksın günlerce söveceksin döveceksin hırsını alacaksın adalet bu çünkü; ve seninle yıllardır ilgilenmeyen hatta görmezden gelen o kız onuda alacaksın hatta beğendiğin diğer üç kadınıda alacaksın 4'e kadar 'helal' nede olsa... Ama alacaksın diyorum çünkü kadın nedir ki onun seçme hakkı yok yaradan onu erkeğe eğlence olsun diye yarattı, birde en az bir erkek evlat doğursun diye.İşte o zaman adalet yerini bulacak, o zaman içindeki öfke dinecek, o zaman mevkii sahibi, saygı sahibi, yetki sahibi olacaksın çünkü tek bir sıfatın yeter MÜSLÜMAN ERKEK!

Herşey bununla alakalı aslında mutlu olmak kendinle ve egonla barışıp hayatını yaşayabilmek ama içinde bulunduğumuz dünya o kadar acımasız ve yanlış ki olmaması gerekenler var mesela kadınlar HAYIR diyor, mesela çalışan okuyan daha çok saygı duyuluyor, mesela camiye gelmeyen dışlanmıyor bunlar değişmeli kendini MUTLU hissedebilmen için. Senin için 70.000.000 küsür insan değişecek o kadar! Bu kadar yıl sen sustun şimdi sıra onlarda!!!

Ya da bir seçenek daha var sen değişeceksin, sırf sen görmüyorsun diye namaz kılmıyor onlar demiyeceksin, kendisinin başı açık yada karısının başı açık diye insan fişlemiyeceksin herkes benden olsun demek yerine herkes farklı olsun daha zengin bir düşünce yumağı olalım daha çok konuşalım daha çok tartışalım orta yollar bulalım diyeceksn, seni istemeyen kızı hırs yapıp küfür etmiceksin beni istemeyeni bende istemem deyip kendine uygun olanı arıyacaksın herkes bana uygun olsun süpermarketten şeker alır gibi karı alayım demiyeceksin, kendini geliştireceksin Kur'an okuduğun kadar bilim de genel kültürde romanda okuyacaksın arkadaşlarınla artık bunlarıda konuşlabileceksin ve yeni bir hayatın olabilecek öfkende dinecek ailen sen arkadaşların işin yüreğin beynin huzurlu olacak.

Öfkeyle bakmayacaksın hayata onlar demeyi bırakıp bizler diyeceksin farklı düşünsende karşındakini değiştirmek yerine kendinde yaptığın onunda yapması gereken şeyler var ise onları söyleyeceksin emir değil tavsiye vereceksin kavga değil fikir alışverişi yapacaksın kısacası anlayışlı olacaksın. Dinin de sana kalacak sen yaşayacaksın yanındaki yaşamıyorsa yaşa lan değil, ben namaz kılarken kendimi çok iyi hissediyorum o yoga plates fln fln hepsi zırvalık aynı rahatlamayı namaz kılarak ta alırsın namaz da ruhun ihtiyacı diyeceksin karşındakini sevgiyle değiştireceksin sende sevgi göreceksin. Dedim ya; iki yolun var ya öfke saçıp korku ve nefret ekersin yüreklere mutlu(!) olmak için yada sevgi verip saygı biçersin, hesap senin hayat senin .

Mutlu olabilmen veya zaten olduğunu düşünüyorsan öyle kalabilmen dileğiyle...

 
Toplam blog
: 2
: 1322
Kayıt tarihi
: 21.06.09
 
 

Maltepe hukuk fakultesi öğrencisi boş beleş takılan insan ! ..