Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir "Türk" asker ocağına uğurlanıyor...

Yüzyıllardır aynı topraklarda yaşayan, Kurtuluş Savaşı ve bir çok savaşta düşmana karşı omuz omuza mücadele veren, birbirinden kız alıp vererek ortak"can"lar dünyaya getiren Türk ve Kürtler arasına, ayrık otu tohumlarının ilk kez nasıl atıldığını tarihçiler bilir.

Bu ayrılığın kimlere getiri sağladığını,biraz aklı, sağ duyusu olan herkes biliyor aslında.Bir yanda silah,uyuşturucu tacirleri,psikopat liderler,yeteneksiz politikacılar,ağalık düzeninden nemalananlar ve cahil ve duyguları istismar edilmeye uygun zavallı fanatikler,gözü dönmüş kobaylar...Diğer yanda, olanın bitenin farkında olan; kardeşce bu topraklarda yaşamak mümkünken, husumetin, kinin her iki tarafa özellikle ülke ekonomisine verdiği zararı görebilen Türk ve Kürtlerden oluşan aydınlık yürekler...

Soy ismi neden "TÜRK"diye merak ederdim Ahmet Türk'ün.İnternetten buldum, hayli ilginç bir öyküsü var ,merak edenler bakabilir.Oğlu Ejder Türk, Adapazarı'nda, kısa dönem askerliğini yapmak üzere birliğine teslim oldu.Benim gibi düşünenler olmuştur sanırım.Bir bahane ile yurt dışına gönderemez miydi oğlunu.Binbir dolapla askerlikten kaçanlar yok mu.Nüfuzunu,maddi gücünü kullanarak o da kaytarabilirdi diye düşünüyorum.Ahmet Türk, yanlış bir politika izliyor olabilir,gençlerimizin ölümünden, ülkedeki kaos ortamından sorumlu olanlar, arasında olabilir.Ama oğlunu; mehmetciklerimizle birlikte, er olarak , sıradan Türk vatandaşı gibi vatani görevini yapmak üzere asker ocağına göndermesi, bence şu ortamda güzel bir mesaj anlamında.

Partisinin içinde pkk yı açıkca destekleyen, özellikle kadınların olduğu milletvekillerini hepimiz biliyoruz.Ama Ahmet Türk, pkk nın Kürt sorununa zarar verdiğini söyleyerek, sanırım onlarla aynı düşüncede olmadığını açıklamış oldu.

İpler tamamen kopmadan; aklını başına alması gerekenler harekete geçer umarım. Kopması için kanlı ellerini oğuşturanların, beklentilerinin boşa çıkması, ülkesini seven herkesin dileği...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..