Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Bir, Yarım veya Çeyrek Olabilir Ya Aksi!

Bir güçlü bir ifadedir, birliği ifade eder, birlik atalarımızdan bize en verilen en önemli tavsiyedir. Bir Yaradan’ı ifade eder. Bir ve birlik dinin emridir. İnsana saygı Peygamberimiz Hz Muhammed’in sünnetidir. Bir o zaman yarımdan ve yarımın yarısından da büyüktür. Daha da önemlisi iki yarım çok zor bir yapılır ve asla birin tam olarak orijinal yerini tutmaz tutamaz.

Akıllı herkes büyük parçanın küçük parçadan daha değerli olduğunu, daha güçlü olduğunu bilir. Bizim gibi bir ülke için olmazsa olmaz olan birlik ver beraberlik adı hangi kutsallıkla anılarak ayrışıyor, bölünüyor ve kimler buna sebep oluyorsa bu hareketleri yönetenler, bu ülkeye, bu millete ihanet ediyorlar. Atalarımızın tavsiyelerine, dinimizin emirlerine ihanet ediyorlar. Bölünmek için suni sınırları kutsallar üzerinden yaparak yalnızlaşan halkı daha da savunmasız hale getirerek, tam da bu ülkeye düşman olan güçlerin yapmak istediğini yapıyorlar. Bu şekliye gürgeni kesen baltanın sapı gürgenden, ihaneti yapan demir topraktan kardeşken kime kızmak gerekir anlamak zor. Burada isim vermeden, ayrışmayı, ayrışarak yok olmayı sağlayan görüşler kılıkları kıyafetleri ister kutsallığın kisvesine bürünmüş olsun, isterse de aydın kılığına, zengin kılığına, kanaat önderi kılığına bürünmüş olsun sadece “bir şeydir.” Bu tırnak içindeki ifadenin yerine kim ne koymak isterse koyabilir.

Matematik genellikle soyut olan ifadeleri somut hale getirir, hayatı anlamaya başladığımız en faydalı bilim dallarından sadece biridir. Onunla karı ve zararı görürüz. Kalemize giren golleri, cebimizden çıkan paraları matematikle anlaşılır yaparız.

Şehit cenazelerini sayarız, trafik kazalarını sayarız. Şehit çocuğunun veya bir kazazedenin çocuğunun acısını sayamayız ama gidenin ne zaman gittiğini ve kaç gün daha eve gelmediğini onunla anlarız. Bir kazanın, zamansız ölümün ülkemize maliyetini matematikle anlarız. Kaç kamyon domatesin kaç otomobil yaptığını onunla hesaplarız. Bir Alman işçisinin saatte ürettiği katma değerle Türk işçisinin ürettiği katma değeri matematikle hesaplarız. Değerli ve değersiz insanları yaptıkları iyi ve kötü davranışları matematikle anlarız. Matematik din değildir ama güçlü bir ülkenin temelinin atılması için çok değerli bir bilim dalıdır.

Bölmek yıkmak gibi anlık ve çok kolaydır. Bunu yapmak için çok büyük niteliklere sahip olmak gerekir. Bir ekmeği düşünelim; topraktan yetişip un olmasından ekmek olmasına kadar geçen süre ve emek bir bıçak darbesiyle ikiye, dörde bölünebilir. İkiye bölünen ekmek tekrar eski haline getirilir ama aynı tadı vermez. Araya metal girmiştir bir kere. Soğuk, keskin, bölen. Kurşundan ağır, çirkin, yaralayıcı bir söz gibi…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..