Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Bir acıdır Ergenekon aslında...

Bir acıdır Ergenekon aslında...
 

Bir Acıdır Ergenekon Aslında...


Titaniğe binenler de bu gemiyi hiçbir şey batıramaz demişlerdi. Firavun da ölümsüzlük diyordu. Bir sivrisinek öldürdü onu. Ölüm her zaman baş ucunda.
NİSA SÜRESİ 112. AYET: Kim bir HATA veya BİR GÜNAH kazanır da bunu suçsuz birinin üzerine atarsa şüphesiz bir İFTİRA ve AÇIK bir VEBAL daha yüklenmiş olur.

Acıdır Ergenekon aslında. Haksız ölümler, özgür olmadan parmaklıklar arkasında geçen zamanlar, suçlanarak geçen yıllar. Yıkılan ve dağılan yuvalar. Kaybolan kocaman bir ömür. Maalesef tüm bu kaybedişlerin arkasından gelen, suçlamaları yapanların ve aslında cümle alemin bildiği suçsuzluklarının kanıtı. İşte bunlara bile sevinir olduk. Hiç değilse gün ışığına çıktı suçlu olmadıkları diye. Oysa ki onca olumsuzluk kumpaslar, arkadan iş çevirmeler, en önemli günlerimizi unutturmaya çalışan bir yönetim anlayışı, ötekileştirilme, yalnızlaştırılma ve yanlış bir dış politika. Ama bizim umudumuz var. Hala küçük şeyleri birleştirip büyütmek yarınlara umutla bakmak amacımız. Biliyoruz ki bu kara bulutların arkasından rengarenk bir gökkuşağı ve masmavi bir gökyüzü bizi bekliyor.

Emrinde altıyüzbin kişilik ordu ve komutanlar olan bir genel kurmay başkanını silahlı bir çete örgütü kurmakla suçlamaktan daha saçma bir şey olabilir mi? Olay cumhuriyet tarihimizin yüz karasıdır. Adalet bu kadar geç gelmemeli. Onca ömür, onca aile gitti. Koskoca ordumuz yok oldu. Telafisi mümkün değil bunların. Silahlı kuvvetlerinden tüm Atatürkçülerini tasfiye ettiler. Türk Ordusunu yok etme operasyonu olduğu ortadaydı. CIA sermayeli Taraflı gazeteler ve Cemaatçi Yargıç savcıları eliyle yürütüldü. Acı olan hem AKP tabanı, hem de pek çok liberal aydınlarımız bunu yuttu ve destekledi. 12 Eylül 2010 Anayasasına da evet dediler aynı özgürlük martavalıyla.

Adı geçen davalarda en başta destekçisi olan siyasiler olmak üzere, görev alan herkes hakkında ülke de kaos yaratmak ve güvenlik güçlerini yıpratmak, ülke savunmasın da tehlike yaratmaktan, vatan hainliği adına dava açılmalı. Bu durumun vebali verilmeli. Adalet mağdurların haklarını aramaya başlamalı. Hukuk toplum vicdanını tatmin etmiyor ise hukuk değildir.

Ergenekon iddiaları ve yalanlarını Cemaat yaptı deniliyor. Peki Cemaat muhalefetle mi ortaktı yoksa idareyi elinde tutan iktidarın mı ortağıydı? Ortaklar her şeyden beraber sorumludurlar. Ve beraber hesap vermelidirler.

Bütün kötülüklerin başı Cemaat zaten. Onları her yere kasıtlı yerleştiren, mevki, yetki, para, pul veren, her türlü kumpası birlikte kuran, orduya iftirayı attıran ve kumpas kurduran, Ergenekon davalarını Türkiye bağırsaklarını temizliyor diye savunan, Pkk'lı tanıkların iftirasını manşet manşet yandaş gazeteler de yazdıran, Pkk ile özerkliği konuşan, bütün davaların hakimi savcısı olduğunu söyleyenler hükumetin başlarıdır. Suçlu sadece paralelciler. Onlar suçsuz. Bugün akan kanın sorumlusu da. Dün yapılan ihanetin sorumlusu da, Paralel kadar da hükumet ve başlarıdır. Bugün masum olduklarını söylüyorlar. Bir iyilik için bu bizdendir derler. Bir kötülük içinse bu senin tarafındandır derler.

Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır. Çok sağlam kaleler de olsanız bile.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..