Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '18

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Bir Ağaç Gölgesi

Bir Ağaç Gölgesi
 

Bir ağaç gölgesinde dinlenmenin huzuru...


Ne güzel şeydir sırtınızı bir ağaca yaslayıp gölgesinde dinlenmek. Hele bir de doğanın kucağında iseniz sizden mutlu insan yoktur. Bir hayal edin; gölgesinde oturduğunuz ağacın yaprakları serin bir rüzgarın esmesi ile hışırdıyor, dallarında kuşlar ötüyor. O serin rüzgar yüzünüze değiyor. Yakınlarda akan bir derenin şırıltısı size kadar ulaşıyor. Geride başı hafif dumanlı dağlar önünüz sıra uzayıp giden yemyeşil bir ova ile ufuk çizgisinde bütünleşiyor. Yeşil ovada küme küme kuzular otluyor, bir kaç köpek çevrelerinde neşe içinde sağa sola koşturuyor. Masmavi bir gökyüzünde küçük pembe beyaz bulutçuklar köşe kapmaca oynuyor. 
 
Bir ağaç gölgesinde oturup dinlenen insan tarif edilemeyecek kadar huzur ve mutluluk duyabilir.
 
Bir ağaç gölgesinde dinlenirken güzel şeyler gelir aklınıza, dudaklarınızdan dökülen mırılldanmalar bir besteye dönüşebilir, içinizdeki şair ruhu açığa çıkabilir, ummadığınız güzellikte dizeler yaratabilirsiniz.
 
Burada dillendirilen tüm karelerin görseli zihninize kazınır, her ihtiyacınız olduğunda o kareler tekrar gözünüzde canlanır ve içinize bir ferahlık dolar.
 
Peki bir ağaç gölgesi bizi bu kadar mutlandırıyorsa, binlerce, milyonlarca ağacın tüm insanlığa, doğaya olan katkısını düşünebiliyor musunuz?  Cinslerine göre yetişmesi, on, yirmi, kırk yıl ve daha fazla sürede gerçekleşen ağaçlara, ormanlara yeteri kadar sahip çıkabiliyor muyuz? Onların da canlı olduğu ve bünyesinde bir çok canlıyı barındırdığı hiç aklımıza geliyor mu? Ve en acı olanı, ister orman yangınları ile olsun ister insanların şu veya bu nedenlerle yok ettikleri ağaçlar, ormanlar için yüreğiniz sızlamıyor mu? Bugün yaşamakta olduğumuz iklim değişiklikleri ve cehennem sıcaklarının ana sebeplerinden biri de yok olan, yok ettiğimiz ağaçlar ormanlar ve onlarla birlikte yok olan yaban hayatı değil mi?
 
Bir ağaç gölgesinde oturup dinlenirken bunlar da geldi aklıma, bir ağaç gölgesi size yaşadığınızı hatırlatıyorsa, siz de onların yaşamasına izin vermelisiniz...
 
 
 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..