Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Bir ameliyatla 18 yıl yaşlandı

Bir ameliyatla 18 yıl yaşlandı
 

Aynaya baktığında başka bir insanı görmek ve o yüze alışmak, inanılmaz...


Dünyada İlk Defa Yapılan Bu Ameliyatın, Dünyada İlk Defa Ortaya Çıkaracak Psikolojileri'de Hesaba Katmak gerek:

Dünyada ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi, 19 yaşında Uğur Acar'a, 37 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzünü nakletti. Hastanın sağlık durumu iyiymiş. Acil şifalar dilerim kendisine. Fakat düşünsenize ölen hastanın yakınlarının kardeşlerinin yüzünün bir başka insanda olduğunu görmeleri halini, sanki mezardan çıkıp gelmiş gibi olacak Ahmet Kaya. Hiç inanmadığım reenkarnasyon olayına benzer bir durum.

Beni en çok meraklandıran konu hasta Uğur Acar'ın iyileştikten sonra teşekkür etmek için organların bağışına izin veren Ahmet Kaya'nın kız kardeşinin ve diğer sevenlerinin yanına gitmesi anında yaşanacak olan ve dünyada ilk defa böyle birşeyin yaşanmasıyla oluşabilecek duygu fırtınası. Bence artık onlar aile gibi olacaklardır. Uğur'ın artık iki ailesi olacak, birisi kendi ailesi diğeride Ahmet Kaya'nın ailesi.

Bu ameliyattan sonra özellikle yüz ameliyatlarından sonra toplumda kardeşlik ve yardımlaşma olgusunun etkilerinin inanılmaz olacağını düşünüyorum.

Yüz nakli herhangi bir organın nakli değil, sevdiğiniz insanın en çok yüzüne bakarsınız, tepkileri, duyguları, hüzünleri, aşkları hep orda saklıdır.

Bu tepkilere alışmış ve bu yüzü özleyen bir insan için ne ilginç bir deneyim, sevdiğiniz insanın yüzü ölmemiş gibi karşınızda ama o yüzün arkasındaki insan sizin sevdiğiniz değil hiç tanımadığınız bir insan.

Kapitalist toplum düzeninde herkesin bir çok maskesi var, hiyerarşik bir düzeni ihtiva eden kapitalizm evden çıkmadan önce bir kaç adet yüzüde yanınızda almanızı ister.

Dürüst insanların kapitalist toplum yapısında sadece tek yüzü vardır.

Dilerim genç Uğur, organlarını bağışlama cesaret ve iyiliğini yapan Ahmet Kaya'nın cesur ve iyi kalpli yüzünü 18 yaş kendinden büyük olsa da hakkıyla taşır o emaneti

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..