Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Deneme
 

Bir anlamlı bakış bırakmak

Bir anlamlı bakış bırakmak
 

resim kaynağı: misra.blogcu.com


Bir anlamlı bakış bırakmak bile bu dünyaya gelmek için değer. Atomlar, kromozomlar, aminoasitler biraraya gelmişler, her biri ayrı bir varlık meydana getirmişler. Bunlardan bazısı da canlı olmuş, insan biçimini almış. Madem bu kadar tesadüf bir araya gelmiş ve canlılardan insan olmuş. O halde kini, nefreti , iki yüzlülüğü değil güzellikleri yani onuru, erdemi, iyiliği üretmek olmalı bütün çabamız. Şu dünyaya nefret tohumları değil güzel ve anlamlı bakışlar bırakıp gitmeli.

Gelen gidiyor, konan uçuyor. Kalan yok bu dünyada. Sürekli bir değişim, sürekli bir dönüşüm. Her gelen yaptığıyla, bıraktığı izlerler anılıyor. Öyle izler bırakalım ki bizden sonrakiler sevgiyle ansın bizleri ve gelecekte de bizi ananların yüreğinde varolma şansına kavuşabilelim sonsuza kadar.

*Cehenneme kendimiz gideriz ama cennete başkaları gönderir bizi* sözünü söyleyen ne güzel söylemiştir. Cennet dediğin dostların gönlüdür, amaç bir gönülü kazanmaktır. Yıktığımız her gönül kaybettiğimiz bir cennettir ya da kazandığımız bir cehennem. Ne kadar gönül yaparsak, ne kadar çok gönüle girersek o kadar çok cennetimiz olur değil mi?

Bakıyorum da çevreme şaşırıyorum gördüklerime. Gönül kazanmak şöyle dursun şu üç günlük dünyayı bile birbirine zehir eden, birbirinin kuyusunu kazan, aldatan, çalan çırpanlar görüyorum. Binlerce yıldan beri yapılıp bozulan, dönüşüp duran atomlar, o kadar varlık içerisinde dünyanın en güzel varlığı olan insan biçimini almanın onuruna kavuşmuşken, bizler insan olarak böyle mi yapmalıydık?

Bu atomlar yarın öbür gün bozulacak başka biçimler alacaklar. Kimbilir hangisi hangi varlığın bilmem neyi olacaklar. Ama hazır insan biçimini almışlarken, bu şansı iyi kullansak da sevsek, sevilsek ve dünyaya güzel izler bıraksak olmaz mı?

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..