Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bir anmanın ardından

Bir anmanın ardından
 

Spor ve Anma


 

Allah rahmet eylesin, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, ölümünün 4. yılında çeşitli törenlerle anılırken, Bahçelievler Belediyesi, Doğan anısına yüzme yarışları düzenledi.

Başkanın adını taşıyan Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen yarışların ödül törenine, Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan, oğlu Selim Doğan, Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, A Milli Erkek Basketbol Takım Menajeri Harun Erdenay, Basketbol Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Aysel Doğan, ''Hasan Doğan unutulmaz ve biz de unutturmayacağız'' derken, ölmeden önce son yemeğini birlikte yediği Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Hasan Doğan'ın çok yakın arkadaşı olduğunu ve onu çok özlediğini dile getirdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da Hasan Doğan Yüzme Turnuvası'nda yarışan çocukların, bu önemli ismi akıllarında tutup, gelecekte kendilerine örnek alacaklarını belirterek, ''Toplumsal sorumluluğu en üst seviyede tutan, toplum adına önemli çalışmalar yapan Hasan Doğan'ı Bahçelievler'de unutturmayacağız'' dedi.

Serbest stil ve kısa kulvar paletli bayrak yarışları kategorilerinde 9-15 yaş arası 400 sporcunun katıldığı Hasan Doğan Yüzme Turnuvası'nda ödül alan minik yüzücülerin madalya ve ödülleri, Aysel Doğan, Selim Doğan, Şevket Cinbir, Osman Develioğlu, Harun Erdenay ve Barbaros Akkaş tarafından verildi.

Şimdi bu sıradan olağan bir haber bunda ne var diyeceksiniz, ne mi var anlatayım; Yüzme yarışına katılan 400 sporcudan biri de benim kızımdı. Saat 7:30da salona gelinmesi istendi. Ve Tören, yarışlar dahil tam 15:00 da bitti kaç saat oldu, el cevap tam 8,5 saat el insaf yani. (Tam 7 şişe su içtim.)  

Hava sıcak mı sıcak, salonun ısı tabelasına bakıyorum 27-28 derece(sanırım bu aletin kalibrasyona ihtiyacı var),  tüm veliler, sporcuların küçük kardeşleri, görevliler kan ter içinde, organizasyon komitesi varmı yokmu bilmiyorum ama bildiğim hakemler spiker dahil kimsenin ne yaptığını bilmemesi, bir de kardeşim bu sıcakta kimin ne dediği belli olmayan uzun uzun konuşmalar (salon akustiği berbat) Ey Allahım. Tabii nerdeyse yoldan geçenlere gel kardeşim sende iki laf et dedirtecek cinsten, Yüzme havuzunun tribünleri tıklım tıklım, protokol boş ve klasik yaklaşım, protokol sahibi kişiler, yarışları izlemediler bile (çok önemli memleket meselelerini hal yoluna koyuyorlar herhalde, hakkını yemeyelim kaymakam beyin hanımı baştan sona töreni izledi)  son anda geldiler, güvenlik görevlisi görevi gereği halktan kimseyi oturtmuyor.

Şimdi; spor aracılık yapılarak ve anma organizasyonu düzenleniyor, çok hoş ulvi bir yaklaşım. Ey organizasyon personelitesi siz yağcılık yapacaksınız diye vatandaşa bu kadar işkence yapılır mı?

Bu tören, hava ve ortam koşulları dikkate alınarak, organizasyonun tüm bilimsel teknikleri kullanılarak, butik hale getirilebilirdi, herkesin konuşacağı yerde Belediye Başkanı ve Hasan Doğanın eşi konuşturulabilir, 8,5 saatlik işkence birkaç saatlik törenle halledilebilirdi.

Bu toplumda birilerine ağır gelmiyebilir belki ama yapılan tüm uygulamaların insan odaksız olması, insana saygı duyulmadan yapılması, yağcılık kurumunun iflas edeceğini düşlerken, bu kurumun katlanarak büyüdüğünü görmek ağır geliyor bana vesselam.

Bu arada Tören amacına ulaşmamış ki demek 11 yaşındaki kızım arabada giderken, Hasan Doğanın hangi dalda yüzdüğünü sordu, onu aydınlatmakta bana düştü.

 

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..