Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir ara hepimiz gergindik ama iyi oldu iyi...

Bir ara hepimiz gergindik ama iyi oldu iyi...
 

milliyet.com.tr


"Komünizm geliyor" diye ulusça kandırıldığımız yıllar geldi aklıma. Hatta İhsan Sabri Çağlayangil âdeta hızını alamamış "Bu kış komünizm gelebilir" şeklinde mevsimsel öngörülerde bile bulunmuştu. Uzun yıllar ve uzun kışlar bekledik ancak komünizm teşrif etmedi. Sonrası zaten malûm Sovyetler Birliği dağıldı ve dünyamız tek kutuplu şekline dönüştü.

Ancak komünizm tehlikesinin (!) ortadan kalkması iktidar erkine sahip tüm siyasetçilerin derin bunalımlara girmesine neden oldu. Şimdi ne demeli, ne yapmalı bu millete öcü olarak ne gösterilmeli idi? Her dönem siyaset bu boşluğu çeşitli söylemlerle doldurdu.

Günümüz siyasetine ve siyasetçilerine gelecek olursak kulanılan yegâne malzeme olası bir askeri darbe... Önce siyasi sözlüğümüze "Askeri Vesayet Rejmi" deyimi eklendi ve "başla" komutunu alan günümüz Ali Kemalleri "Darbe" ile ilgili "Komplo Teorilerini" birbiri ardına sergilemeye başladılar. Darbe ile yatıp darbe ile kalkmaya başladık. Ülkenin yakın geçmişi ve günümüzde yer almış her türlü olumsuzluklar Silivri'ye mal edilmeye başladı.

Son olarak Tokat'ta yaşanan "Mehmetçik Kırımı" ve peşinden üretilen senaryolar... Tüyler ürpertici deği mi? Yandaş medyanın yaklaşımı ne kadar etik sizce...?

Vurun abalıya...

Vurun Ergenekona...

Ve PKK telsizinden süzülen şu sözler;

"Bir ara hepimiz gergindik ama iyi oldu iyi..."

...

Yüreğinde azıcık memleket sevdası taşıyanlar..

Genelkurmayın telsiz kayıtları aşağıdaki linkte tıklayınız...

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1172583&Date=11.12.2009&b=TSK saldiriyi dakika dakika anlatti&KategoriID=15

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..