Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '17

 
Kategori
Siyaset
 

Bir arpa boyu yol alabildi mi?

Bir arpa boyu yol alabildi mi?
 

Ben şu siyasilerden bir şey anlamıyorum arkadaş (zaten anlamadığım için de siyaset kulvarı yönüm olmadı bugüne kadar) siyasete atılır atılmaz genel başkanlarının koltuğundan kaydırma ve yerine geçme telaşı içine girerler Adalet ve Kalkınma Partisinde hariç!

Akepe'de böyle bir durum göremezsiniz. Akıllarından bile geçirmezler. Onbeş yıldır iktidarda kalmanın sırrı da bu olsa gerek.

Kurultay partisi diye adlandırılan Cehepe'de durum çok farklı. Sürekli genel başkanlık yarışıyla neredeyse ömrünü tamamlayacak!

Tamamlıyor gibi de bir durum söz konusu bu gidişle zira özellikle son onbeş yılda Cehepe'ye verilmiş olan görev dolaylı yoldan iktidar partisine destek vermektir.

Siyaset sadece ülkeden ibaret değil. Yeni dünya düzeninde dünya siyaseti olarak görmek gerekir. Dünya siyasetinde satrancın taşlarını yerine koyabilmek önem taşır. Yerine koyabilmek için de siyasi partinin istikrarlı kararlı ve lidere olan bağlılığın oluşması gerekir. Akepe'de bu durumun mevcudiyeti fazlasıyla olduğu için dünya ekonomisini elinde barındıranlar tarafından tercih edilmektedir.

Kolay kolay kurultay yapma ihtiyacını hissetmeyen Akepe'ye karşı Cehepe'ye baktığımızda neredeyse her altı ayda bir kurultay toplantısı yapakta olduğunu görüyoruz.

Hayır, işe yaramış olsa amenne! Boşuna masraf!

Kişisel hırs ile siyaset yapılmamalıdır diye düşünürüm her daim. Siyaset adamı olmak sadece bilgi birikimi yetmiyor. İyi bir duruş sergileyebilmek ve vucut diliyle sempati toplayabilmektir benim bildiğim.

Baykal'a baktığımızda, genel başkanlık koltuğunu kapabilmek için defalarca merhum Erdal İnönü'yü alaşağı etmek istemesi siyasi donanım yetersizliği olarak görürürm her zaman. Her şeyden önce İsmet Paşa'ya saygı bağlamında böyle girişimlerin olmaması gerektiğine inanıyorum.

Ne oldu?

Neyi başardı Baykal?

Söyleyeyim..

Dün itibariyle partili cumhurbaşkanımızı Siirt'ten başlayarak günümüze taşımıştır. Başka yapmış olduğu bir işi olduysa bilen söylesin.

Bir arpa boyu yol alamazlar genel başkanlarını düşürmeye çalışan siyasetçiler.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..