Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Aşk Hikayesi / Korkut dokuz canlı mı?

Bir Aşk Hikayesi / Korkut dokuz canlı mı?
 

Fox Tv.in sevilen aşk dizisi Bir aşk hikayesi dün akşam 31.Bölümüyle ekranlarımızdaydı. Bu bölüm final olacaktı, ama son değişikle izleyicilerden ve de “Taşkafa” Fanlarından gelen yoğun tepkiler neticesinde Fox TV. Devamına karar verdi. Gerçi bu bölümün reytinglerine bakılırsa gene de devamı için ömrü pek uzun gözükmüyor. AB’de 5 basamak gerileyerek 23.ü, Total’de 1 basamak gerileyerek 23.ü olmuştur.

Med Yapım, bu bölümde dizinin kurgusunda bir farklılık yapmış. Fikir Engin Öztürk’e mi ait bilmiyorum ama güzel olmuş. Zaman tünelinde geleceği de yaşamaya başladık. Günümüzün yanında zaman, zaman, gelecekten kesitler verilmeye başladı. Bunlar Korkut’un komada yaşadığı hanizilasyonlardı. Şimdi burada gelecekte olacak olaylar gösteriliyor.

Gecen bölümde Memduh Bey, oğlunun mezarını açtı diye Korkut’u suçlamış, öldüresiye dövmüştü. Son anda baba diye sayıklaması ile oğlu olduğunu hisseder ve hastaneye kaldır. Korkut’un kalbi durur, elektro şokla hayata döndürülür. Korkut komadadır ve gelecekteki olacakları görür.

Annesi Gönül Hanımla berber, kardeşi Emine de yanlarında. Ceylan köşkte hizmetçi, ama gene ona aşık. Sanki bütün hayatı orada geçmiş gibi Ceylan çocukluk aşkıdır. Tolga ile roller değişmiştir. Tolga evin kâhyasıdır. Deli gibi Ceylan’a aşıktır.

Korkut, annesi Gönül Hanım karşı çıksa da hizmetçi kız Ceylan ile evlenmek istemektedir.

Bu bölümde rüyalarla geçekler karıştı. Korkut ile Ceylan’ın nikah töreninde Tolga’nın Ceylan’ı korumak isteyen Korkut’un göğsüne saplanın ölmesi, Ceylan’ın üstüne kapanıp, ağlaması ve hastanede rüyadan uyanması ve Korkut’un komadan çıkması çok duygusal sahnelerdi.

Memduh Bey Korkut’u yaralamaktan hapse girse de çıkar. Korkut’un oğlu olduğunu şüphelense de bir türlü öğrenemez. Tahsin Bey dilinin uçuna gelir ama söyleyemez. “Öğrenince çok acı çekeceksin” der.

Tolga, Annesi Gönül Hanıma baskı yapar benim babam ki diye. Ondan sonra öleceğim demektedir.

Diğer taraftan, Emine’nin eski hastanede yattığı zamanlardaki hastabakıcı sapık kaçırır. Bir bağ evinde alıkoyar. Gitmek istese de bırakmaz, “Karımsın sen” der. Direnen Emine’ye balta ile öldür, barakanın arkasına kazdığı mezara canlı canlı gömer. Emine ölmemiştir, mezardan çıkar, kürekle belalısının başına vurur ve kaçar. Tekrar kovalar ve çamlıkta yakalar. Emine’yi tecavüz eder.

Memduh, Korkut’u çağırır. Pişmanlığını belirtir. Tabancasını Korkut’a uzatır, al cezamı sen kes, ister afet ister kafama sık, senden gelecek her cezaya razıyım. Korkut, “Af etmem senin için önemli mi?” diye sorar. Bir şartım var Aslı’yı bırakacaksın”  Nedenini soran Memduh’a “Gerçekleri öğrendiğinde utanmaman için”. Hangi gerçekler diye soran Memduh Beye “Zamanı geldiğinde öğreneceksin” der. Memduh bir türlü öğrenemedi Korkut’un öz oğlu olduğunu.     

Korkut, hastaneden çıkar, ama kafasındaki kurşun nedeniyle bir türlü iyileşemez. Doktorun bütün ısrarlarına rağmen ameliyat olmayı kabul etmez. Ara sıra bayılır, Ceylan’ın ve Tahsin beyin bütün ısrarlarına rağmen beyninde kurşun olduğunu söylemez. Sonunda Ceylan, Korkut’un burnunun kandığını görünce, “Benim kafamda bir kurşun var, öldürecek beni, ben çocuğuma sarılamayacağım, seni doya, doya, sevemeyeceğim, ölücem ben”. Der. Ceylan gözyaşlarını tutamaz, öylece Korkut’a bakar, kalır ve bölüm burada biter.

Korkut ne badireler atlattı, günlerce komada yattı, gene de kalktı. Korkut dokuz canlı mı dersiniz? Bunu sadece ben demiyorum, Aslı’nın eski kocası Yılmaz da söylüyor. Yılmaz Bey, “Yine döndün yarı yoldan, kedi gibi dokuz canlıymışsın, helal olsun” Der. Şaka bir taraf, zaten ölürse dizi biter.

Şimdilik güzel gidiyor. Ceylan ile mutlu günlerini de göreceğiz inşallah!

Seçkin Özdemir (Korkut) sevilen bir oyuncu olduğunu bu dizi ile kanıtladı. Oyun gücü tartışılmaz. Damla Sönmez (Ceylan) çok güzel, güzel olduğu kadar inatçı (Taşkafa) boşuna demedi Korkut Ali.

Artık final için bir yorum yapmıyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..