Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Kitap
 

Bir Aşka Vuran Güneş - Oktay Rifat

Bir Aşka Vuran Güneş - Oktay Rifat
 

YKY, çok başarılı bir yayıncılık anlayışıyla, Doğan Kardeş Kitaplığında Türk Edebiyatının önemli şairlerine ve öykücülerine yer açtı. Nâzım Hikmet’ten Ece Ayhan’a, Cemal Süreya’danTurgut Uyar’a, Sait Faik’ten Sabahattin Ali’ye,Yaşar Kemal’den Tomris Uyar’a önemli yazarların kitaplarından yaptıkları seçkileri kitaplaştırıp gençlere ve meraklı okura büyük hizmette bulunuyor. Hem yazarların/şairlerin hayatları boyunca yazdıkları ürünlerden bir yelpazeyi okura sunarken, hem de uzun yıllar içinde ne tür dönüşümler yaşandığını gözler önüne sermeye çalışıyor. Özellikle genç okurların yazarları yakından tanımasını ve yazarların diğer kitaplarına ulaşmalarına da büyük bir yönlendirmede bulunuyor.

Daha önce Ece Ayhan’ın Şiirimiz Mor Külhanidir Abiler seçkisini okumuştum. Şimdi de Oktay Rifat’ın Bir Aşka Vuran Güneş adlı kitabını elimde tutuyorum.
Ben şiirleri yavaş yavaş okurum. Şiirin sadece sesini değil tınısını da alana kadar inatla eğilirim bir şiirin üzerine. Bazı günler saatlerce sadece bir şiirle ilgilendiğim olur. Tekrar tekrar yazarım bazı şiirleri. Kelimelerin uyumunu, dizelerin şiire kattığı ahengi ve şiiri oluşturan düşünceyi tüm detaylarıyla sindirmek isterim. Ve her şiirden bana bir tını kalmasını beklerim.
Şimdi Oktay Rifat’ın yaklaşık 45 yıla yayılmış şiir yaşantısını, Garip akımının başlatıcılarından biri olmasını, kimi eleştirmenlere göre İkinci Yeni’ye katkılarını daha yakından görmek için uzun uzun şiirlerinin üzerine eğilmem gerekecek.
 
-          Oktay Rifat “Bir Aşka Vuran Güneş” Şiir YKY Ocak 2009 2. Baskı 128 syf
 
Tuna BAŞAR
 
 
 
Toplam blog
: 250
: 411
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

1985 yılının soğuk bir Ocak sabahında gözlerimi dünyaya açmışım. Gerçek ismim Mustafa. Sıradanlık..