Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Bir asker ölmüş Atatürk yakın orayı demiş; iki polis ölünce aynını yapmak isteyenler yüzünden bunlar

Bir asker ölmüş Atatürk yakın orayı demiş; iki polis ölünce aynını yapmak isteyenler yüzünden bunlar
 

Paylaşım sitelerinde gördüm bunu ve acı acı düşündüm; insanlarım hala Niğbolu’da kelle kesen atalarının kafasında…“Bir asker ölmüş de Atatürk yakın orayı demiş”  Ben duymadım ama böyle demişse yanlış söylemiş. Bir asker öldü diye bir şehir yakılır mı. Kan akmaması için gerekirse düşmana yalvarırsın, insanlık bunu gerektirir!  Beladan yok ederek kurtulamazsınız. Şundan emin olunuz ki terör tekrar yeniden başlamayabilirdi.Sen hey sabahtan akşama kadar facebookta PKK militanlarının cesetlerini(senin deyişinle leşlerini) paylaşan. Bunu yapacağına al eline silahı Kandil’e git.

İki polis öldürüldü. PKK yaptı ya da yapmadı. Çözüm sürecinde PKK yığınak yaptı. Sözünü tutmadı ülkeyi terk etmedi. Bütün bunlara rağmen bize barışı zorlamak düşüyordu. Ama bizi barışın ne olduğunu bilmeyen insanlar yönetiyor. Futbolda (bunlar biraz da futbolcu ya) en iyi savunma hücumdur mantığı gibi hemen operasyon emri veriyor. Ya dur bir dakika. Polisleri kim öldürmüş. Sadece öldürenlerin peşine düş. Heyet midir ne zıkımsa İmralı’ya gitsin.  HDP’ ye sen de barışçı yaklaş, onu söylediğine mahkûm et. Barışı zorla. Çözüm süreci argümanını kullan. Madem bitirecektin niye başlattın. Denizin ortasında vapurdan inilir mi?

Ne Tayyip’in seçim siyaseti ne Amerika ne de gizli güçler. Yani sonuçta Türk kafasının eseri bunlar… Bugün çocuklarımız bu kafa yüzünden ölüyor. Aylarca bağırmışlar, milleti doldurmuşlar  şimdi baktılar ki iş tehlikeye gidiyor, sükûnet çağrısı yapmaya başladılar.

Bir asker öldü diye dünyanın neresinde savaş başlatıldığı görülmüş ya… Çözüm süreci konusunda Kürt inisiyatifini kullanarak PKK ile diyalog kuracaksın, başka yolun yok. Ama adamların 2000 militanını öldürmüşsün, bu da artık zor. Ya birileri yanlış davranır, yanlış söz söyler hemen çözüm süreci (aslında ben Çözüm sürecine taraftar değilim, Kürtler özgürlüklerini kendileri almamalı, demokrasi yoluyla biz vermeliyiz) bitti denir mi? “PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyenler. Kandil’e silah taşıyanlar. PKK’ya erzak götürenler… Bunlar olacaktır. Kendi savaşları çünkü. Üstelik babamızın oğlu değiller. Gördün bu argümanla (çözüm süreci) bir süre terör bitti. Demek ki bu damarda umut var. Örgüt yığınak yapıyormuş, bombalar katırlarla taşınırken sen nerdesin. Eller tetikte bile olabilir, yine barış şansı var. Barış böyle durumlarda namlunun ucundadır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..