Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Bir aslan miyav dedi...

Bir aslan miyav dedi...
 

Kayahan’ın bir şarkısı vardı hani…  

Odalarda Işıksızım albümünde  

Bir Aslan Miyav Dedi  

Devamı neydi o şarkının?  

Bir aslan miyav dedi
Minik fare kükredi
Fareden korktu kedi
Kedi pırr uçuverdi  

Yalan mı?
Tuhaf mı?
Yoksa İnanmadın mı?  

Evet, Bursalı Timsahlar safariye çıktılar. Her nedense Bursalı Timsahların İstanbul yöresine çıktıkları safari hep verimli oluyor. Geçen sezon ligin ilk yarısının son haftasında, karlı bir kış günü İnönü’de Kara Kartal Timsahlara yem oldu! Sonra Güzel bir havada zevkten cik cik diye uçan ve yerinde duramayan Kanarya Timsahlara yem oldu! Ardından Aslan’ın pençesini bekleyenler yanıldı!  

Sezonu; kimsenin hayal bile edemediği şekilde Bursalı Timsahlar şampiyon bitirdi. Bursalı Timsahlar her nedense İstanbul yöresindeki safariyi hep sevdiler. Bu gün yine böyle bir safariye çıkıp, 40 yıldan beri yiyemedikleri aslanla(!)Ali Sami Yen’de karşılaştılar. Timsahlar, Aslan’ın hiç gözünün yaşına bakmadan, bir oturuşta koskocaman(!) Aslan’ı bir lokmada yuttular! Üstüne de buz gibi bir su içip, sonra sahada meşhur yürüyüşlerini yaptılar!  

Safari, Aslan, Timsah derken asıl konuyu kaçırmayalım. Galatasaray-Bursaspor maçından söz etmek istedim. Ancak radyoda çalan “Bir Aslan Miyav Dedi” parçasını Kayhan söylerken, Avrupa Fatihi(!) Aslan’ın nasıl kediye dönüştüğünü hep birlikte izledik.  

Gerçekten de miyav bile diyemeyen, yeleleri yolunmuş, yerinden kıpırdayacak hali olmayan, anılarda yaşayan bir Galatasaray ve hep sermayeden yiyen futbolcular, onları iyi çalıştırıp motive edemeyen bir teknik direktör ve adam gibi futbol oynayan oyuncuları satıp, yerine sözde futbolcuları alan, ancak bir türlü hatalarını kabul etmeyen, koltuk kavgası nedeniyle birbirlerini yiyen yöneticiler, ülke futbolu hakkında bize açıkça bilgi veriyor.  

Gelelim Bursaspor’un başarılarına: Ertuğrul Sağlam’a cemaat tarafından verilen destek ile belli bir başarı yakalandı. Bu yıl da aynı başarının hakem desteği ile devam edeceği anlaşılıyor. Hakemlerimiz yine hata yapmaya devam ediyor. Ancak bu yıl roller değişmiş. Eskiden hep Galatasaray lehine yapılan hatalar, bu yıl Bursaspor lehine yapılmaya başlanılmış.  

Bu hataları görmek istemeyenler, “Anadolu Devriminden” bahsedebilirler. Ligin ileriki haftalarında Anadolu futbolunda devrim var mı? Hep birlikte göreceğiz. Ancak göz önünde olan gerçek üç büyüklerin yaptığı onca pahalı transfere rağmen, hala adam gibi futbol oynamadıkları için hakemlerde gördüklerini görmezden geliyorlar.  

Birlikte maç izlediğim Galatasaraylı arkadaşların şimdilerde konuştukları, ‘Acaba Galatasaray, bu yıl ligden düşer mi?(!)’ Tabi bir diğer konu da Beşiktaşlı arkadaşların yeni teknik heyetten memnuniyetleri(!) Fenerbahçe mi? Trabzonspor karşısında göreceğiz…
 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..