Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Bir bahçeniz olmasını ister misiniz?

Bir bahçeniz olmasını ister misiniz?
 

Lütfen resmi ister büyüterek veya öylece bakın. Ne görüyorsunuz? Ben size söyleyeyim. Büyük bir metropol şehrin içersinde, belediyeye ait, ormana ait arazinin apartman dairelerine sıkışmış, balkon ve odaların da bu güzel varlıklarla yaşamaya çalışan insanlara sunduğu hizmet.

Yani 150 ile 100 metrekarelere parsellenmiş yeşil alan. Bu alanlar 99 seneliğine kiralanır. Alınan ücret ise su ve elektrik masrafıdir.

Bu size sunulan kira maddesinde söyle bir madde vardır. Eğer kamu hizmeti nedeniyle bu alan yapıma veya daha ihtiyaç duyulan bir durum karşısında kira antlaşması ortadan kalkar. Tabii nedeni kiracılar tarafından doğruluğunu takip etme hakkı saklı olmak üzere.

Faydası nelerdir? Şehir içinde yeşil alan, vatandaşa ve çocuklarımıza bu beton yığınları arasında doğayı sevme aşılaması. Yağmacılığı önleme, gecekondu tehlikesine karşı bir tedbir, vs. Peki bu size tahsis edilen alandaki haklarınız nedir? 26 m2 alana bir kulübe koyabilirsiniz. Devamlı ikämet edeceğiniz bir mekäna sahip olmanız lazımdır. Bahçenize devamlı bir şekilde bakım yapmak zorundasınız. Bu kontroller koloni tarafından kurulmuş bir yönetim tarafından kontrol edilir. Bahçenizi satamaz ve devredemezsiniz. Kendinizin toplu olarak almış olduğunuz kararlara harfiyen uymak zorundasınız.

İşte bahçeniz; depresyonda mısınız, kafanızı mı dinlemek mi istiyorsunuz? Sizin dünyanız olan bir doğayı mı yaratmak istiyorsunuz? Buyrun emrinize amade. Bir de çocuklarınızı düsünün. Sizin diktiğiniz ağaçlara çıkması kendi meyvesini ağaçtan toplaması. Tatile gidemedik diye şikayetin ortadan kalkması, daha neler neler.

Bulunduğunuz bölgenin belediyeleri ile orman idare amirliği ile görüsün, elele bahçenizi kurmak için ilk adımı atmak sizin elinizde. Neden olmasın? Biz Avrupalı kadar akıllı değil miyiz? Veya bizim seçtiğimiz kişiler, isterseniz bu yazının bir kopisini bile yapacağınız müracaatın eki bile yapabilirsiniz. Arzu edildiği takdirde AB kurallarında bu hakların nasıl korunduğuna dair maddeleri gösterebilirsiniz.

Saygılarla.

p.s Bu bir ütopi değildir. Sizin toplumsal atağınız olabilir. Bir yerden baslamali.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..