Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bir bakan, bir eski bakan, bir başbakan ve domuz gribi aşısı

Bir bakan, bir eski bakan, bir başbakan ve domuz gribi aşısı
 

I

Geçtiğimiz haftalarda siyasi bir domuz gribi tartışmasını canlı olarak ülkece izledik.

Önce şimdiki sağlık bakanı domuz gribi aşısının yapılması konusunda çok agresif bir tutum izlemeye başladı. Domuz gribi aşısının yılmaz bir savunucusu olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı.

Bu sırada eski sağlık bakanlarından biri domuz gribi aşısının çok tehlikeli yan etkileri olduğu konusunda açıklamalar yapmaya başladı. Domuz gribi aşısının karşısında bir bariyer olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı.

Şimdiki sağlık bakanının domuz gribi aşısının savunma çabalarındaki üstün gayretleri iyice abartılı bir noktaya gelince başbakan meclisteki konuşmasında herkes izlerken bakanını fırçalayıp, aşı olmayacağını söyledi.

Bir bakan, bir eski bakan, bir başbakan domuz gribi aşısı konusunda olabilecek en kötü yönetim örneğini gösterdiler. Domuz gribi hızla yayılırken, bir önlem olabilecek aşı konusunda herkes tedirgin oldu.

Bir sağlık bakanı böyle duyarlı bir konuda bu kadar agresif bir tutum izlememeliydi.

Bir eski sağlık bakanı böyle duyarlı bir konuda bu kadar siyaset kokan bir kararlılık göstermemeliydi.

Bir başbakan böyle duyarlı bir konuda tartışmaya girip halkın kafasını karıştırmamalıydı.

II

Bir bakan, bir eski bakan ve bir başbakanın sağlık konusundaki bu hatalarını aslında her konuda görüyoruz. Bu gelişmede çok kısa bir zamanda ve çok net bir şekilde gördüğümüz için anlamak kolay oldu.

III

Demokrasi var diyorlar, işte onun için her kararı seçilmiş yöneticiler veriyor. Yakında hastanelerde ameliyatlarda cerrahlar yerine seçimleri kazanmış kasaplar çalışmaya başlarsa şaşırmayacağız.

Ankara, 17 Kasım 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..