Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bir başarı Öyküsü: Bülent Ecevit Biricik

Bir başarı Öyküsü: Bülent Ecevit Biricik
 

"BAZI ŞEYLERİ YAŞAMAK, YAZMAKTAN ZORDU" DİYOR ŞAİR BÜLENT BİRİCİK


Hayatın tüm çelmeleri ona vız geldi.

Bugün köşemizde bir başarı öyküsüne yer veriyoruz.  Şair-yazar-ressam Bülent Ecevit Biricik azmiyle, umuduyla, pozitif enerjisi ve çalışkanlığıyla engelleri aşan bir kişilik olarak çıkıyor karşımıza. Kimdir Bülent Biricik derseniz, size “başarının ete kemiğe bürünmüş hali” derim. Neden mi birlikte okuyalım.

1975 doğumlu Bülent Bircik henüz 1,5 yaşında iken hayatın en büyük tokatlarından biriyle tanışır. Geçirdiği menenjit hastalığı ona bedensel bir engeli de beraberinde getirir. Ancak gelince üst üste gelir derler ya. Aynı dönemlerde Bülent babasını da ebediyete yolcular ve ne yazık ki annesi de ortalarda yoktur.

Devlet tarafından İzmir Karşıyaka Çocuk Yuvası’nda koruma altına alınır ve Karşıyaka Çocuk Yuvası ona mısralar dolusu şiirler yazdırır.  Beni bu hayatta en çok üzen şey bir bebeğin yapayalnız hayatta kalma mücadelesidir. Sevgiye, bakıma ve ilgiye en muhtaç olunan dönem bebeklik hatta çocukluk dönemidir ve yalnızlık en çok bu dönemde bir çocuğun yüreğinde yara açar. Bu yüzdendir ki sokak çocuklarına karşı ayrı bir merhametim toplumun büyük bir kesiminin tersine büyük bir empatim vardır. Kendimi onların yerine koyabilir ve onların kendilerini en savunmasız zamanda yalnız bırakan/bırakmak zorunda kalan anne-baba-eş dostlarına ve akabinde bütün topluma karşı olan güvensizliklerini ve ilgisizliklerini anlayabilirim. Hatta onların çoğu zaman bir suç makinesine dönmesinin altında yatan derin öfkeyi de.

Ancak çark her zaman kötü yönde dönmüyor işte. Her yetiştirme yurdunda büyüyen çocuk bir suç makinesine, ya da içine kapanık bir melankolige dönüşmüyor. İşte Bülent Biricik. Ve takdire şayan hayatı. O da savunmasızdır, yalnızdır ancak o kendine kucak açan çocuk esirgeme kurumunda ve sonrasında yatılı olarak okuduğu Ortopedik Özürlüler Okulu’nda kendini en iyi şekilde yetiştirmesini ve içindeki temiz çocuksu sevgiyi korumasını becerebilir. Dahası içinde büyüttüğü aşklarını, özlemlerini, sevgilerini tüm insanlıkla bazen hece hece mısralarla, bazen renk renk tuvallerde paylaşır. 

Bülent, 13 yaşındayken, birçok kurum arasında gel git yaşadıktan sonra, Saray Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilir. Ve o günden bugüne hala aynı merkezde yaşamını sürdürmektedir. Bülent 16 yaşındayken azimle annesini arar ve bulur. Annesi ve kardeşleriyle hala arada sırada görüştüğünü bildirmektedir.

2007 yılına gelindiğinde o artık lise mezunudur. Hayatın tüm çelmelerine karşın o direnir ve dışarıdan okuyarak diplomalarını almayı başarır. Üstelik geçen zaman içinde boş durmaz, 20'den Fazla Karma Ve Kişisel sergiye imza atar, yurt içi ve yurt dışı birçok festivale katılır. Bir dönem kasiyer olarak da çalışan Biricik ilk şiir kitabı “Gökyüzünün Ellerine Konmuşsun”u 2002 yılında okuyucularıyla buluşturur. Henüz basılmamış olan romanı “Eylül'e Kaçmak” ise okuyucularıyla buluşabilme ümidi içinde dosyalanmış bir şekilde yayınevlerinden gelecek teklifleri beklemektedir. 

On parmağında on marifet bulunan sanatçı Biricik tek kişilik tiyatro gösterileri de yapmaktadır. 2002 yılında Junior Chamber Toyp Derneği Tarafından, Türkiye'nin En Başarılı 10 genci Yarışmasında Jüri Özel Ödülüne Layık görülen Biricik, aynı yıl oynadığı; “Dışarıda Olmak” isimli bir belgeselle, başta Antalya Altın Portakal olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında birçok ödüle layık görülür. Şu sıralar resim atölyesinde hâlâ resimler yapan Biricik, çeşitli dergilere de şiirlerini yollamaktadır.

Ben kendisini 2. şiir kitabı “Sensizliğin Hiçbir Şeyindeyim” ile  tanıma şansına eriştim. Kitabı internet üzerinden satışa sunulan şair kitabının bir daha basımının yapılmayacağını ve yaklaşık sadece 30 tane kaldığını belirtiyor. Bu demek oluyor ki, şiir severler bu kitabı almak için acele etmek zorundalar.

Güzel bir insanı konuştuk satırlarımızda. Engelin beyinlerde ve yüreklerde olduğunu kendi yaşamıyla bize sunan bir duygu insanını konuk etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bülent Ecevit Biricik, yazdıklarıyla, çizdikleriyle bize  örnek oldu, bize hoşgörüyü öğretti, bize çoğu zaman görmeyi unutan engelli yüreklerimize terapi yapma şansını verdi.

“Bazı şeyleri yaşamak, yazmak kadar kolay değildi. Kolay olsaydı zaten yazmak diye bir şey olmazdı” diyor kitabının önsözünde. Ve ekliyor: “Siz yine de bu kitabı boyanmamış bir tablo olarak görün. Ne düşünüyor, ne hissediyorsanız ona göre renklendirin”.  Bülent Biricik.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun Bülent Bey. Sizi severek takip edeceğiz.

Not:  Bülent Biricik’in kitabı sadece internet yolu ile satışa sunulmuştur. Bu kitabından edinmek isteyenlerhttp://www.pleashop.com/U68352,2652,sensizligin-hicbir-seyindeyim.htmadresinden kitabı temin edebilirler.

Neslihan Sultan PALA

SANATÇININ SERGİ PANAROMASI

1993-Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sergi Salonu. (Şimdiki Cafe Down). (Kermes) Vitray ve Sulu Boya Sergisi.

1996- Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sergi Salonu. (Kermes) Yağlı Boya Resim Sergisi.

1997- Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sergi Salonu. (Kermes) Yağlı Boya Resim Sergisi.

1998-Kalkınma Bankası. Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi.

1998-Ankara Kültür Merkezi Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi.

1999- Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sergi Salonu. (Kermes) Yağlı Boya Resim Sergisi.

1999-Hosta Alışveriş Merkezin Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi.

2000-İzmir Festivali Kapsamında Sokakta Düzenlenen Yağlı Boya Resim Sergisi.

2001-İstanbul Princess Hotel Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2001-Zafer Çarşısı Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2001-Fişek Sanat Galerisi Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi.

2002-Junior Chamber Derneğinin Düzenliği Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi. Ve İlk Şiir Kitabının (GÖKYÜZÜNÜN ELLERİNE KONMUŞSUN) İmza Günü Olmuştur.

2004-Sendikalar Birliğinde Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2004-Kalkınma Bankası Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2005-Zafer Çarşısı Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2006-Zafer Çarşısı Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2007-Armada Alışveriş Merkezinde Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2008-Armada Alışveriş Merkezinde Karma Yağlı Boya Resim Sergisi.

2008-Türk-Amerikan Derneği Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi. 2. Şiir Kitabının (SENSİZLİĞİN HİÇBİR ŞEYİNDEYİM) İmza Günü Düzenlenmiştir.

2009-29. İstanbul Tüyap Kitap Fuarında İmza Günü Düzenlenmiştir.

 

 

 
Toplam blog
: 35
: 2068
Kayıt tarihi
: 03.09.11
 
 

1970'li yıllarda başlayan yaşam serüvenimde yazmak daima benim için itici bir güç oldu. İstanbul ..