Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Bir başbakan, elinde palayla ülke yönetirse...

Bir başbakan, elinde palayla ülke yönetirse...
 

Cem kardeşiniz der ki: " Tutmayın beni!... Paşa olasım geldi!...


Bunların hepsi böyledir zaten. Hem de taaaa Menderes'ten beri... Demirel de, Özal da böyleydi... Haliyle, aynı çizginin takipçisi Erdoğan da böyle olacaktı; böyle oldu. At bakalım ortaya şöyle afilli bir cümle... Sonra geç arkaya, keyfini eyle... Her gün yeni, havalı bir şey söyle ki; millet, söylediğinle uğraşıp dururken; sen bak bakalım işine gücüne, bak bakalım dalgana!...

Sayın başbakan, geçen gün de " Apoletli siviller " deyivermiş. E ülkeyi yöneten, elinde pala, bir gün yarı başkan, öbür gün başbakan; bir gün nüfus planlamacısı, öbür gün din kültürü ve ahlak bilgisi hocası olunca; canı isteyince editör olup gazete haberlerini düzenlenerken, kafası atınca polisleri halkının üzerine üzerine yolluyorsa; her gün demokratlıktan dem vurup, azıcık sıkıştığında: " Benim dediğim olur! " diye dikleniyorsa; önüne gelene... Başbakanının bunca atraksiyonuna şahit olup, canı çeken de; apoletli sivil oluversin; n'oolmuş yani!

Sayın başbakan, bir gün İsrail'e, başka bir gün Suriye'ye meydan okurken; bir gün AB'ye, bir gün BM'ye posta koyarken; bir gün Mısır için celallenip, öbür gün Myanmar müslümanları adına esip gürlüyorsa; canı isteyen de sivil darbeci olsun canıııım! Tankı, topu, tüfeği olmayan bir adam, tek başına ihtilal yapacak değil ya!

Gezi Parkı eylemcilerine, eli sopalı, palalı ne idüğü belirsiz adamlar saldırırken, polis, hakim, savcı, olan bitene kayıtsız kalıyorsa... Barış Süreci'ni bahane eden PKK; şenlik şenlik, kermes kermes gezip, multivizyon gösterileri yapabiliyorsa... " Terör bitiyor nasıl olsa." gerekçesiyle teker teker boşaltılan köy karakolları kaderine terkedilirken; yeni yapılan kalekollara saldıranlar, yol kesip güpegündüz kimlik kontrolü yapanlar cezasız kalabiliyorsa bu ülkede.... Birileri de, sivil darbeci olsun. N'oolacak ki!

Bir başbakan, elinde palayla ülke yönetirse... Kendi adaletini arayanlar, mafyacı da olur, sivil apoletli de... Bir ülkenin parklarını, halk yerine polisler dolduruyorsa... İnsanlar polise de dikilir, kanunlara da.

Bir ülkenin zenginleri, " Oğlumun askerliği için 10.000 Euro çok! Hadi ver elini... Bedelli askerlik, 6.000 Euro olsun! " diyerek başbakanla enseye tokat paralı askerlik pazarlığı yaparken; parası olmayan kimsesiz gariban, askere gitmek için sırasını bekleyip evini, yurdunu bırakıp vatan hizmetine koşarken; onlar için de  sosyal adaleti aramayanlar, o adaleti sağlayamayanlar, elinde pala, sokak ortasında kadınları, kızları, dövüp " Var mı bana yan bakan! " edasıyla güpegündüz külhan beyliği taslıyorsa; şehrimin, ülkemin en ortalık, en olmadık yerinde...

O ülke de halk, darbeci de olur, isyancı da. O ülke de halk, sivil apoletli de olur, sokak kabadayısı da.

Suç, apoletli sivil olan da mı yoksa onu o derece çaresiz, o derece isyankar hale getirende mi? Sence hangisi? Hadi söyle!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..