Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Bir bayanın, bir erkeği evliliğe ikna etmesi için ne yapması gerekiyor?

Bir bayanın, bir erkeği evliliğe ikna etmesi için ne yapması gerekiyor?
 

Bir bayan, sevdiği ve yada çıktığı erkek arkadaşı ile devamlı “kız arkadaşı”, yada sevgilisi olarak kalmak istemez. Bayanlar, erkek arkadaşları ile mutlu bir gelecek hayali kurarlarken, nedense erkekler de genel de “evlilik” lafını duyunca kaçacak delik ararlar.

Bu da işin cilvesidir.

Peki erkekler neden evlenmek istemezler?

Bunun çeşitli nedenleri vardır. Bazıları şunlardır;

Evlenince “özgürlüklerinin kısıtlanacağını, ve sorumluluklarının artacağını” bilirler. Bundan dolayı iyi bir ilişkiyi bile evlilikle bitirmek istemezler.

Ayrıca kız arkadaşı ile çıkarken, mutlu olan erkeklerin bazıları, evlendikten sonra, sevginin biteceğine, mutsuz olacaklarına inanırlar.

Oysa evlenince, erkekler iş hayatlarında daha başarılı oluyorlarmış.

Erkeği evliliğe ikna etmek önemlidir. Peki ikna nedir?

İkna, inançları, tutumları, niyetleri veya davranışları değiştirmeye yönelik bir girişimdir. İkna etmek iletişim için önemli bir olaydır. Hatta ünlü düşünür Aristo iletişimi “ ikna etmenin bütün uygun anlamları” biçiminde tanımlamaktadır.

Bir bayan olarak, bir erkeğe düşüncelerinizi anlatırken ya da onu ikna etmeye çalışırken zorlanıyorsanız doğru yöntemleri kullanmıyorsunuz demektir.

Peki bir bayanın, bir erkeği evliliğe ikna etmesi için ne yapması gerekiyor?

Erkeğin annesi ile samimi ilişki kurulmalı, ona düşman olunmamalıdır. Mesela hastalık anında ona bir “geçmiş olsun” demek bazen çok şeye bedeldir. Bir şeyinin eksilmez, ama çok bir şeyler kazanabilirsiniz. Bu şekilde yada başka şekillerde, yani her nasıl olursa olsun, erkeğin annesinin sempatisinin kazanılması gerekir. Bu bir erkeği ikna etmek için altın kuraldır. Esas olay buradan geçer. Çünkü erkeklerin çoğu annelerine her zaman önem verirler, onların sözlerine güvenirler.

Bunun dışında, her birliktelik, çıkma evlilikle sonuçlanacaktır diye bir kaide yoktur. Bir erkekle arkadaşlık yaparken, her zaman evlilikten söz etmeyin. Onu sıkarsınız, kızdırırsınız. Onun yavaş yavaş o yola gelmesini bekleyin. Her şey zamanla yoluna girdiğini göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..