Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bir Bebeğin Hissetirdikleri

Bir Bebeğin Hissetirdikleri
 

Masumiyet


Dilimizin uzandığı noktaları biliyor muyuz? İstediğimiz sözcükleri ard arda sıralayarak, doğru ile yanlışı bir birine katabiliriz. İnsanları sözcüklerimizle etkileyebilir eskiyide diriltebiliriz. Bir çok  şeyi karalayabilir, çizebilir, tırnak içinde tutabiliriz. Dilimizin uzandığı noktalar ileri gittikçe kendimizi güven içinde hissedebiliriz. Karşıdan cevabı olmayınca sözler daha bir gür çıkar.

Yamur taneleri kaldırımların çamurlu sokaklarına karışınca artık bir damla olmaktan çıkar.Toprakla buluşunca bazen çamura bazen toprağa karışır bereket olur. Bunun hangi vakit olduğunu bilemeyiz.

Canım şu an, yeni doğmuş bir bebeğin nefesini hissetmek, yüzünü ellerini parmaklarını, görüp, ona şefkatle bakıp sevmek isteği uyandı. Masum yeni doğmuş bir bebek te barınmakta bu dünyada. Zamanla büyürken, azarlanıp, öğrenirken bir çok şeyin, elimizi yakıp dizimizi kanatırken, kötü ile iyiyi tanımlarken artık bir çok şeyi öğrenmiş oluruz. Masumiyet uzaklaşırken olup biter bütün bunlar.

Bebeklerin melek gibi güzel ve doğal kokularını havada koklamak, küçücük parmaklarına dokunup  bakarken yüzlerine içimize doğan şefkat ve merhamet bizi insan yapar. Bizde belki o an için onun masumiyetini paylaşırız bir an için. Dilimizin uzandığı yerlerde ,sözcüklerin saçtıkları tesirler nelerdir düşünmeli.

Bebeklerin sözcükleri sınırlıdır. Onlar ağlarlar gülerler bağırırlar, bütün sözcükleri bunlardır. Ne kadar basittir isteme biçimleri. Kin nefret yoktur temel ihtiyaçları vardır, kandırmak için de ağlamazlar. Yemek uyku ve sevgidir istedikleri. Bizler zamanla neler öğreniriz. Beynimizi belleğimizi, kaplar öğrendiklerimiz. O kadar başka şeyler dört nala koşar ki, biz bile şaşar kalırız. Kızıp kıskanır yıkıp geçeriz, amaçlar bir çok şeyin önüne geçer, biz onların esiri oluveririz. .Artık başkalarını  o veya bu diye ayırt edip, öfkelerimizin nedenlerini oluşturuveririz.

Kimse bizi suçlayamaz da, Bir çok şeyde haklı çıkarız. Yaşam öylece karışır ve karmaşık hale gelirken masumiyetimiz gittikçe uzaklaşır.

Şimdi bir bebeği kucağımıza almışız saçlarını okşuyoruz diye düşünelim. Bir an içimizden hangi duygunun geçtiğini düşünelim. Küçük masum ve büyümeye hazırlanan bir yavrucak bize ne çok şey anlatır.

Dilimizi konuşmak için uzatırken, bir çok şeyi birlikte düşünmeliyiz. Konuşmanın insana özgü oluşundaki halini hatırlayıp hakkını vermeliyiz. Her bebek kendimizin görünen ilk halidir.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..