Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '16

 
Kategori
Kitap
 

Bir bedende iki kadın

Bir bedende iki kadın
 

Sibel Yılmaz bu ikinci kitabında kadına dair her şeyi anlatıyor.


“Evlenmek İsterken Aydınlandım” kitabının yazarı Sibel Yılmaz, ikinci kitabı “Bir Bedende İki Kadın” ile okurlarıyla tekrar buluştu. Kendine has üslubu ile bu kitabında her insanın içindeki aşkı, sevgiyi, kadını ve cinselliği anlatıyor.

- Kitabınız hayırlı olsun. Kapak tasarımı çok hoş olmuş. İsim ile çok uyumlu.
Çok teşekkür ederim. Kapak tasarımı; arkadaşım Cavit İşici’ye ait.

- “Bir Bedende İki Kadın” kitabı tam olarak ne anlatıyor?
Toplumun bize aşıladığı kadın rolüne göre hareket ederken, içimizdeki gerçek kadını yani kendimizi hiç tanımadığımızı ve duymadığımızı anlatıyor. Hissettiğimiz her şeye toplumsal bakışımızı, duruşumuzu ve tavırlarımızı ele alıyor.

- Kendimizi tanımak için korkularımızdan arınmamız gerektiğini söylüyorsunuz. Bu mümkün mü? Korkularımızdan arınabilir miyiz?
Değişim ve dönüşüm çalışmaları ile evet. Çünkü edinilen her korku bizim geçmişte yaşadığımız bir deneyimden oluşuyor. O deneyimin de bizde yarattığı bilinçaltı kayıtları oluyor. O kayıtlardan yola çıkarak korkumuzu anlayıp dönüştürebiliriz. Aslında hiçbir şey tam da korktuğumuz gibi olmuyor. Ama o kadar korkuyoruz ki her şey gözümüzde büyüyor.

- Kitabınızda gerçek sevgiyi ve gerçek kadınlığı anlatıyorsunuz. Anlatmak istediklerinizden bize birer örnek verebilir misiniz?
Dişi denildiğinde aklımıza; seksi, göz dolduran, fiziksel özellikleri mükemmel bir kadın geliyor. Saçının telinden tutun da ayak tırnağına kadar hoş ve bakımlı bir kadın. Ama bu kadının kendini korumak ve güçlü olmak gibi istekleri de var. İşte bu istekler karşısında, farkında olmadan dişi enerjisinden uzaklaşıp erkek enerjisine geçmiş oluyor. Oysa dişi; hissettiklerinde özgür, rahat, erkek gücüne girmemiş, yumuşak, sevgisi şefkati ve merhameti, saygısı, değerleri, hisleri hissedebilir biri olmalı.Gerçek sevgi ise; Dünyada var olan her şeye duyulan, ayrımsız, yargısız, koşulsuz, saygılı, kabullerle ve izinlerle, karşı tarafa kendiliğinden oluşan sıcak ve samimi bir his. Oysa dünyasal sevgi, yargıların bol olduğu, tavlamaların, benim olsun ya da benimle olsun sözleri ile hareket edilen elde etmelerin, hırsların ve güç oyunlarının olduğu bir yarış...

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..