Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

MEHMET HÜSEYİNÇELEBİ

http://blog.milliyet.com.tr/mclbi_37

08 Mayıs '17

     
    Kategori
    Üniversitelinin Sesi
     

    Bir bütünleme masalı

    Bir bütünleme masalı
     

    'Değer Üreten Üniversite' sloganıyla yola çıkan bir üniversite varmış. 2006 yılında kurulan bu üniversite, yıllarca devam ettirdiği bütünleme ve yaz okulundan birini kaldırmaya karar vermiş. Bunu üniversitenin resmi sitesinden öğrencilere anket olarak sunmuş: Bütünlemeler mi kalksın, yoksa yaz okulu mu?

    Öğrenci bu...İkisinin de kalkmasını istemez. Bütünleme can yeleğiyse, yaz okulu oksijen tüpüdür öğrencilere göre. Fakat birini tercih etmek zorundaydı öğrenciler. Kendilerine sunulan bir anketin demokrasi(!) ile karar verileceğine inanarak %60-70 arası yaz okulu kaldırılsın demişti öğrenciler.

    Finaller yaklaştığında ise yaz okulunun kaldırılmayacağı yönünde, bütünlemelerin kaldırılacağı kararı çıkmıştı. Öğrenciler şok olmuş, karalar bağlamıştı her birini.  'Değer Üreten Üniversite' öğrencilerini artık can yeleksiz olarak bırakmıştı. Yaz okuluyla hem 'Değer Üreten Üniversite' hem Düz memleketin esnafları hem de yeşil beçiler yazı da karlı geçirerek, kazancına kazanç katacaklardı...

    Bu üniversitenin öğrencileri artık bütünleme capsleri ile eğlenemeyecek, hatta o capsleri gördüğünde hey gidi günler diyeceklerdi... :)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 919
    Kayıt tarihi
    : 26.07.16
     
     

    Çevre Mühendisi Edebiyat sevdalısı..