Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Bir çay iki yumurta (astsubaylar!)

Bir çay iki yumurta (astsubaylar!)
 

T.E.M.A.D başanı sayın Ahmet Keser'in HaberTürk tvdeki konuşmasını izledim. Astsubaylar üzerindeki haksızlıklara değindi. Kendisi konuşmasının yüzde yüzünde haklıydı. Astsubay'a Genelkurmay binasında 'Çaycı' denmesi ise T.S.K tarihine utanç lekesi olarak sürüldü. T.S.K'nın yine insan haklarına aykırı uygulamaları, vicdanları sızlatan muameleleri tüm askeri camiayı üzdü. Neden mi? 

-Çünkü bu insanlar canlarını, kanlarını bu ordu için bu fakir millet için veriyor. 

-Çünkü onlar adalet istiyor. 

-Çünkü onlar sadece hak ettiğini istiyor. 

-Çünkü onlar kendilerini köle olarak görmek istemiyor. 

Ben bunu sadece Astsubaylar için değil aynı zamanda Uzman Çavuşlar içinde söylüyorum. Bu haksız muamele Astsubaylardan başlayıp eratlara kadar iniyor. 

Şunu herkesin bilmesi lazım ki burası Türkiye Cumhuriyeti. Burası Ortadoğuya, Balkanlara ve Kafkasya'ya sınır dünyanın en sorunlu bölgelerinden biri. Her an her yerde yeni bir savaş patlayabilir. Beni bir felaket tellalı olarak görmeyin. Sadece açında biraz tarih kitabı okuyun. İsrail'in Amerika'nın Ortadoğuda neler yaptığını görün. İşte Suriye'nin durumu. İşte mülteciler. İşte Reyhanlı!

Demek ki Türkiye'ye ne lazım?

Güçlü Ordu lazım!

Şimdi Genelkurmay 2 tane yumurtayla kendine omlet yaptı diye bir adama 6 ay hapis cezası veriyorsa, Kabil de askeri yemekte kendi Astsubayı'nın elini bile sıkmıyorsa, kendi binasında kendi personeline 'çaycı' diyorsa, bu ordu nasıl savaşacak. Yarın öbür gün savaş çıkınca mı hatırlayacaksınız Astsubay'ınızın, Uzman Çavuş'unuzun Eratınızın ne kadar kıymetli olduğunu? 

Astsubayları zaten bu ağır İç Hizmet kanunlarıyla, intibak yasalarınızla ölüme mahkum etmiştiniz. Şimdi ölüm orucuna mahkum ettiniz. Bir grup Astsubay ölüm orucuna başlamış. Bu daha büyük eylemlerle daha geniş kitlelere yayılacak. Yarın öbür gün bir asker çocuğuna 'Baba sen bu ordu için mi savaştın? Bak seni eziyorlar baba sana çaycı diyorlar köle diyorlar' dedirtecek hale getirtmeyin!

T.S.K kimsenin babasının çiftliği değildir. Bu ordu Mustafa Kemal'in ordusudur. Bu orduyu bu halk temiz yürekli askerlerimizin varlığından dolayı seviyor ve bu ülkenin bu insanlara bu orduya ihtiyacı var. Peki cephede savaşacak olan asker bugün mutsuzsa, onuru, gururu ayaklar altına alınırken, hukuki eşitsizlikler varken nasıl savaşacak?

Bu Astsubaylar bu fakir milletin öz evlatlarıdır. Bu insanlar klimalı ofis, makam aracı, rütbem artık pır pır olmasın ben de yıldız takayım demiyor. Hak ve adalet istiyor! Bu millete, bu asker lazım. Astsubayı ezdirmeyiz... Astsubaya iki yumurta için 6 ay değil 6 yılda verseniz. İdam mangaları kurup kurşuna da dizseniz bu şerefli askerler haklarını dile getirmekten hiçbir zaman vazgeçmeyecek! Asıl bu demokrasi hareketi ve adil sistem oluşmazsa siz o zaman görün Astsubayı. İki yumurtayı ve bir 'çayı' 


Emre Erden 
 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..