Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Bir Cesur Yürek

Bir Cesur Yürek
 

Kadınlar, dünyayı taşır.


Kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha çok cesur olduğu tartışmasına girmeden yanıtımı çok net ve sert bir şekilde vermek istiyorum. Bu söylemin antropolojik, sosyolojik ve psikolojik arka planını bilmediğim halde yarım yüzyılı geçkin yaşam deneyimle ben diyorum ki “Kesinlikle kadınlar daha çok cesurdur.”

Bildiğiniz üzere Türkiye gündeminin odağına yine bir skandal daha oturdu. 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmemiş. İstanbul, Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki korkunç olayın ortaya çıkmasını sağlayan hastane personelinin anlattıkları, skandalın boyutlarını ortaya seren cinsten... Bu olayda 115 sadece bir sayı değil, aynı zamanda bir utanç kaynağı. Kadın dernekleri ayakta, Bakanlıklar dahil pek çok kesimden gelen tepkiler sürmesine rağmen MB alanında tek bir blog yazısı görmedim. Çalmadığı kapı kalmamış, dışlanmış, görev yeri iki kez değiştirilmiş ancak o işin peşini bırakmamış. Soruşturma, onun yaptığı suç duyurusu sayesinde başladı. Türkiye bu olayı onun sayesinde öğrendi. O bir sosyal hizmet uzmanı Astsubay bir baba ve ev kadını bir annenin çocuğu, o kocaman cesur bir yürek, onun adı İclal N.

İclal N., cinsel istismar mağduru çok sayıda çocuk ile birebir görüşerek, çocuklarla ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkarıyor,“16 yaşındaki hamile bir kız doğum için çalıştığı hastaneye geldiğini, O sırada doğumhaneye kendisinin de indiğini, O gün korkudan çığlık çığlığa ağlayan o kızın sesini hâlâ kulaklarında hissettiğini, O çocukları düşündükçe bu işin peşini bırakmamaya karar verdiğini söylüyor.” İclal N. Hastanenin Sosyal Hizmetler Biriminde çalıştığı 5 ay 9 günlük süreçte hastaneye gelen 18 yaşın altındaki hamile çocuk sayısının 250 civarında olduğunu, bunun yılda yaklaşık 450-500 hamile çocuk demek olduğunu, üstelik büyük bir çoğunluğun 15 yaşın altında, tespit ettiği 115 hamile kızın 39’nun Suriyeli olduğunu söylüyor.

Bu utancı nasıl taşıyacağız, o çocukların vebali ne olacak? gibi soruların yanında, yasaya göre, çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 3 yıldan 8 yıla kadar, 15 yaşın altındaki çocuklara yönelik cinsel istismar suçu ise 8 yıldan 15 yıla hapis cezası ile cezalandırılması gerekiyor.

Hitler’in ölüm kampı Auschwitz’den kurtulup bir hayat boyu barış, adalet ve insanlık için kötülüğe ve ırkçılığa karşı mücadele eden, 1986’da Nobel Barış Ödülü’nü alan Elie Wiesel’in şu iki sözü çok anlamlı ve önemlidir; “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalıdır.”

“Kötülük, kazanabilir; fakat üstün gelemez.”Joseph Roux, “Haksızlığa başkaldırmayanlar onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdır.” La Edri

Son yıllarda çocukların cinsel istismarının çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu kabul edilmeli, çözümler aranmalıdır. Pedofili bir hastalık, korumasız güvensiz bir kız çocuğun bedeninden cinsel ihtiyaç olarak yararlanmak ise ayrı bir psikolojik sapkınlık, vicdansızlık. Toplumda milyonlar gibi susmayan, kötülüğün gelişmesini beslemeyen, vicdanını susturmayan,  kötülüğe gözünü kapatmayan, ahlaki kokuşmuşluğu ortaya çıkaran, üç maymunu oynamayan cesur yürek,  bir insan, kadın İclal N.’yi kutluyorum. Diliyorum dua ediyorum ki ayağına taş değmez, tüm dilekleri gerçekleşir. Onun için yaptığım dualarımdan bir tanesi; “birçoğumuzun sorgulanmayan, anlamsız yaşam süresinden alınıp onun yaşam süresine katılmasıdır.”

Güçlü cesur kadınlar yetiştirdikleri çocuklarla toplumu yüceltir. Bütün kadınların içinde var olan cesaretin bulaşıcı özelliği kullanılarak iyiliğin kazanması sağlanabilir.

Nizamettin Biber

 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..