Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '17

 
Kategori
Aile
 

Bir çocuk da olsa on çocuk da olsa hepsinin acısı aynı diyorlar ama değil

Bir çocuk da olsa on çocuk da olsa hepsinin acısı aynı diyorlar ama değil
 

Allah evlatlarımızı bize bağışlasın!


Yaşamadan bilinmez tabi ama ben insanlarımız gibi düşünmüyorum. Herkes kaç çocuğun olursa olsun her birine ayrı ayrı üzülür de on çocuğundan birisine bir şey olan ile tek çocuğunu kaybedenin acısı farklı olur diyorum.

Herkes konuya “İnsan çocuğuna üzülmez mi?” açısından bakıyor, kanı canı üzülür elbette; ama hani Allah kimselere vermesin yine de on çocuğu olan ile tek çocuğu (veya iki) olanın çocuk konusuna bakışı farklıdır.

Şimdi gerçekçi olalım; çok çocuk zaten biraz bilinçsizliktir dolaysıyla bunlarda kaderci yaklaşımla “Allah verdi Allah aldı” yaklaşımı vardır; birine bir şey olduğu zaman elbette yine üzülür ama “Allah diğer yavrularımı bağışlasın” diyerek teselli bulabilir.

Bakabileceği kadar çocuk yapanlar ise böyle düşünmedikleri için koruma gözetme daha fazladır. Sanki yavruları daha kıymetlidir, kaybetmekten daha fazla korkarlar.

Kavgalarda da az çocuklu ailelerin aynı nedenle çekingen davrandıklarını görüyoruz. Kalabalık aileler paldır küldür dalarlar, nasılsa birilerine bir şey olsa geride daha bir sürü var; Ahmet’e bir şey olduysa Mehmet’in canı sağ olsun.

Bu yüzden kavgaları hep bu kalabalık aileler kazanır. Bu durumda da diğerleri için korktu falan denilir. Oysa işin özü başkadır. Adam gözünden sakındığı bir tane iki tane yavrusuna bir şey olmasın diye susar.

Ayrıca bu iki gurup arasında doğal olarak bir gelişmişlik farkı da vardır ve bu farkın da bu konuda etkisi olur. Az çocuklu insanlar biraz daha bilgili kültürlü gelişmiş olduklarından zaten kavgaya karşıdırlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..