Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir Dakika

Bir Dakika
 

Filistin İsrail Barışı!


Gerçekten de bazen öyle bir zamanlar vardır ki bir dakikada hayatınız değişebilir hem de hiç ummadığınız şekilde. İyi veya Kötü. Ama kesin olan şey değiştiğidir. Erdoğan, içinde tuttuğu kendisi gibi halkının da söylemediği herşeyi o kızgın sinirli dakika da söyleyiverdi. Kim ne derse desin artık İsrail-Türkiye ilişkileri eskisi gibi olmayacak. Arada bir kırgınlık mutlaka olacak. Şöyle bir gözümüzü kapatıp da arkamıza yaslanalım. Önyarıgısız. O sözler. Sİz adam öldürmeyi çok iyi biliyorsunuz. Bütün Dünya seyrediyor Canlı yayın. Programı izlemeyenlerin defalarca seyredeceğini bile bile herkesin önünde bir meydan okur gibi. Seçim yaklaşıyormuş da o yüzden söylemiş de Akp oy toplasın diye. Eğer seçim yaklaştığı için de söylemişse de helal olsun. İsrail kurulduğundan bu yana İsrail Başbakanına böyle bir panelde üstelik canlı yayında bütün dünya önünde suçlayıcı bir şekilde konuşan, bağıran açık açık siz katilsiniz diyen halkına tercüman olan bir liderimizi gösterin. Gösteremediniz mi. O zaman bir dünya lideri gösterin. O da mı yok. Abdulhamit II 1896 Yılında yanına gelen ve "Duyun-i Umumiye'ye olan bütün borcunuzu sileriz karşılığında sadece Kudüs'te bir Yahudi Devleti Kuralım" diyen Siyonist lider Gazeteci Teodor Hertzl'i "Yaşayan Beden Üzerinde Otopsi Yaptırmam" diyerek kovuşu geldi birden aklıma.

Akp Hükümetinin başarıları kadar başarısızlıkları da oldu yalan değil. Özellikle eğitim konusunda ve birçok konuda. Birçok şeyler çizildi söylendi. Ama Davos Davosta "0ne Minute" herşeyi değiştirdi. Sadece Sayın Erdoğan'ın değil Türkiye Cumhuriyeti'nin de konumunu değiştirdi. İslam ülkelerinin neredeyse bir numarası olduk. Artık Türkiye denince daha içten daha sevgi ile bakıyorlar. Ahmedinnejat'a gösterilen sevgi artık Tayyip Bey'e gösterilmeye
başlandı bir "One minute" sayesinde. Bu sözler için söyleyecek birşey bulamıyorum. Filistin Lideri Abbas bile böyle konuşamazdı. Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bazıları bu bir oyundu, Erdoğan oynadı ve geldi seçim kazansın diye yapılmış bir oyundu diyor. Sorarım sizlere, hangi lider başka bir lidere gel beni dünyanın önünde azarla bana katilsin de senin oyun çoğalsın benim de prestijim azalsın der? Bu lider İsrail Cumhurbaşkanı bir diğer deyişle İsrail'in 1 numaralı adamı.

Tayyip Erdoğan'ın hitap gücü çok etkili. Kılıçdaroğlu, sırf muhalif olsun diye bir basın açıklaması yaptı. İngilizce bilmeyen Başbakan alay eder gibi. Sanki de o sözleri unutturmak konuyu başka bir yere çekmek için.Biraz mantıklı düşünelim.Yaklaşık 6 yıldır Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı. Ondan önce senelerce İstanbul gibi Dünya'nın gözbebeklerinden sayılan bir şehrin Belediye Başkanlığı yapmış bir kişi. İsteseydi öğrenemez miydi. Öğrenirdi. İngilizce bilip bilmediğini biliyor muyuz. Hayır. Belki de bütün Dünya'ya Türkçe hitap etmek istiyordur.

Davos 2009 tarihe geçmiştir. Belki de bir milat olarak anılmaya başlanacaktır. Belki de unutulup gidecektir. Ama umarım Türkiye'mizi iyi yönde değiştirebilecek böyle "One Minute"lerle sık sık karşılaşırız.

 
Toplam blog
: 12
: 849
Kayıt tarihi
: 02.02.09
 
 

1980 Gaziantep doğumluyum. Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdim. Aynı dal üzerinde yüks..