Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir damla gözlerimde

Bir damla gözlerimde
 

Konuşmadığımız her ne varsa seninle bir damla gözlerimde..

Sertap Erener yorumu.. Hayranım bu güçlü sesli kadına. Ne zaman hangi şarkısını dinlesem sözlerinde hep bana dair kesitler yakalarım. Hep bir yaşanmışlığım gelir buğulanan gözlerimin önüne..

Konuşamamak ne kötü, konuşacak onca şey varken aslında.. Kelimelerin tıkanıp kalması.. Yanması boğazının acıyla.. Anlatmaya çalıştıkça derdini, karşı tarafın algı duvarından geçtiği kadarıyla işte!! Söylediklerinin dinlenmemesi çoğu kez..

Ve yine tekerrürden ibaret hayat işte!! Hep aynı mutsuzluklar.. Habire başa saran bozuk bir ''Hayat'' filmi oyuncusuyuz. Tamam, işte şimdi oldu derken hep bir çakıl taşı, hep bir dikenli yol.. Sonu yok, tıpkı bir başı olmadığı gibi. Ya kabulleneceksin sessizce ya da kapatacaksın kendini yaşamın aldatmaca yüzlerine, hoyratça oynadığı oyunlarına. Sadece kendine döneceksin. Sana ait bir dünyan ve onu koruyan duvarların olacak. Aşıpta kimsecikler giremeyecek içeri. İncitemeyecek hiçbir aldatmaca, hiçbir oyun seni. Mademki anlaşılamıyorsun, bırak öyle kalsın o halde. Anlatmaya çalışma, kim neyi ne kadar ve nasıl anlamak isterse öyle anlasın. Yorma güzel yüreğini. Koru onu. Sensin tek kıymetli şu hayatta. Aslında zaten hep yalnız olduğunu unutma kalabalıklar içinde dahi olsan. Bırak su akıp yolunu bulsun, ya da bulmasın bu suyun sorunu olsun. Senin değil!! Takılma insanların duyarsızlıklarına. Sen, zaten senden mesulsün. Sen kendini biliyor ve anlıyorsan diğerleri anlamasa da olur. Hem ne kaybedersin ki? Kendinin farkında olmak böyle bir şey işte.

Gel bir anlaşma imzala kendinle bu gece. Akrep ve yelkovan aynı hizadayken sende ruhun ve bedeninle aynı hizaya gel. Bütün ol kendinle. Bütün ol düşüncelerinle. O nefis bütünlüğün tadına var her bir hücresince bedeninin. Anlatmaya çalışma hiçbir şeyi kimseye. Sus. Konuşarak tüketme en değerli şeyini, nefesini. Anlamak istemese de kimse sen yitirmeyeceksin ki zaten sana dair düşüncelerini. Onların mevcudiyeti devam edecek seninle birlikte. Haklılığını kanıtlama çabasına dahi girme. Dinlemeyecek egolar seni, duymayacak sesini. Kapatmışlar onlar gözlerini görmüyorlar ve dahi sesleri o kadar kısık ki kendi kalplerine ulaşamıyor kendi sesleri.

Kapat güzel gözlerini ve düşünme şimdi. Bırak kendini artık savaşı bırakan ‘’sen’’ in yanına. 

 
Toplam blog
: 31
: 636
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

Puslu, gri, kışın dondurucu ayazıyla ve her daim diplomatik yüzüyle ünlü sevgili başkentte 1986 y..