Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Bir darbe senaryosu daha...

Bir darbe senaryosu daha...
 

Bilmem kaçıncı operasyon senaryosu...


"BALYOZ OPERASYONU" SENARYOSU BİR "EMASYA PLANI" DEĞİLDİR...

Bu bloğumu, ortaya çıkarılan ve "Balyoz Oprerasyonu" olarak adlandırılan plana, "Emasya Planı" yakıştırması yapanlar için yazdım.

"Emasya Planları", mülkü amirlerin, kendi güvenlik güçleri ile üstesinden gelemeyecekleri asayiş sorunları karşısında askeri birliklerden yardım istemesine yönelik bir yardımlaşma protokolundan ibarettir...

Örneğin, bir vilayet hudutları içinde böyle bir asayiş sorunu çıktığında valinin, o vilayetteki garnizon konutanından olayı bastıracak güçte bir askeri birlik istemesidir.

Kamuda görev yaptığım sırada, böyle birkaç protokol hazırlanmasında bulundum... Bunun için bu konuda az çok bilgi sahibi bulunmaktayım.

Bu nedenle, kamuya yansıyan "Balyoz Operasyonu" senaryosunun yayınlanan kısımlarını okuduğumda, bu senaryonun bir "Emasya Planı" ya da "Emasya Protokolu" ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını gördüm.

Çünkü, Emasya Planları'nda;

* Halka acımasız davranılması,

* Halka yönelik eylem yapılması

* Toprağa gömülü silahların kullanılması gibi maddeler kesinlikle yoktur.(Gömülü silahların kullanılması, bildiğim kadarı ile Seferberlik Tetkik Kurulu ya da Özel Harp birliklerini ilgilendiren bir konudur)

Valilerimizden biri çıksın açıklasın, Valisi olduğu ilde bulunan Garnizon Komutanlığı ile yaptığı "Emasya Planı"nda ya da "protokolu"nda yukarıdaki hususların ve benzerlerinin olup olmadığını açıklasın... Kesinlikle yoktur...

Adı geçen senaryonun, bir "Plan Tatbikatı", bir "Karargah Çalışması" ya da bir "Harp Oyunu Senaryosu" olup olmadığı da Harp Akademileri'nde okuyan "Kurmay Subay" adaylarına sorulsun... En doğru yanıt onlardan alınabilir...

cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..