Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
Dünya
 

Bir darbe ya da başkanlar nasıl geri gelir?

Bir darbe ya da başkanlar nasıl geri gelir?
 

Gündem ne kadar hızla değişiyor, değiştiriliyor. Baykal'dı, CHP'ydi, dönecek mi? Dönmeyecek mi? derken... Bir olay düştü usuma. İster istemez üzerinde düşünüp, koşutluklar, ayrılıklar kurdum. Gördüm ki büyük resmi görmek çoğu kesim için olanaksız. Nisan ayı birçok olayın yıldönümü. Bunlardan biri var ki çok anlamlıdır, öğreticidir. Elbette iyi niyeti olana, öğrenmek isteyene. Bu tarihsel olay Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yeniden iktidar oluşudur.
Ne olmuştu 2000 yılı nisanında, Venezuela'da? Hugo Chavez'in gittikçe yükselen halk desteğinden çıkarlarının ortadan kalkacağını anlayan Venezuela finans kapitali, ordunun Amerikancı kanadı, CIA planıyla Hugo Chavez'e karşı darbeye girişirler.
Başkanlık sarayını bir süre için ele geçiren Amerikan darbecileri hırsızlıklarıyla, hortumculuğuyla tanınmış birini başkan ilan eder ve kendilerinden bir savcı bulup yemin ettiriler. Hepsi sevinç içindedirler. Bakanlıklar bölüşülür. Haykırırlar, çığlık atarlar. Saray dışında bir öbek, lüks tüketmeye, yoksul kanı emmeye alışmış görgüsüz budala "diktatör Chavez" diye yaygara durumundadırlar. (Ne kadar da tanıdık geliyor, değil mi?)
Ancak bu emperyalist uşağı darbe esrikliği bir gün bile süremez. Hugo Chavez'in içtenliğine, önderliğine, mücadelesine inanmış, yaptılarını, yapmak istediklerini anlamış yoksul kitleler, emekçiler, onurlu, gururlu çoğunluk sokaklara dökülür, köylerden, kırlardan gelir, kentin alanına, başkanlık sarayının kapısına dayanır.
Bu "büyük insanlık" halkın, yani kendilerinin oyunu almış, o oylarla iktidar olmuş Hugo Chavez'i yeniden hak ettiği iktidara getirmeden evine dönmez.
Böyle bir desteği bekleyen ordunun Chavezci kanadı harekete geçer. Bir anda işbirlikçiler boşluğa düşer. Yaptıkları işin pisliğini bilenlerin, suçluların telaşıyla korkuya kapılırlar. Buldukları bir boşluktan kaçarlar. Çoğu ABD'de soluğu alır.
Özgürlük, demokrasi, insan hakları kavramlarını kullananların gerçek yüzünü, Sorosçu takımını, Açık Toplumcuları, diktatörlük sevmezleri, darbe sevmezleri en iyi açıklayabilecek olaylardan biri bu olay olmalı.
Darbenin savuşturulmasının hemen ardından Hugo Chvez şöyle söyler: "Beni sevmeyenler sevmemeyi sürdürebilirler, buna bir şey yapamam. Ama bu anayasaya herkes uymak zorundadır. Uymayana gereken yapılır."
Bu işbirlikçi halk düşmanları Chavez'e darbe girişimini hiç anımsamazlar, üç maymunu oynarlar!

 
Toplam blog
: 15
: 625
Kayıt tarihi
: 06.05.10
 
 

Günay Güner 1963 yılında, Erzincan'da doğdu. Erzincan'ın Kemah yolu üzerindeki Söğütözü (Bırastik) k..