Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '18

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Deli Rüzgar'a Erkenci Kuş'tan Reyting Tokadı!

Bir Deli Rüzgar'a Erkenci Kuş'tan Reyting Tokadı!
 

Televizyon ekranında rekabet kızışmaya başladı. Yeni sezonun resmen başlaması ile reyting sıralamalarındaki sonuçlar da farklılıklar göstermeye başladı. Bu durum dizilerin ya da programların sonuçlarında dalgalanmalar yaşanmasına neden oluyor. Geçen hafta 1. ya da 2.olan dizi, bu hafta 7. ya da 8.olup gözden düşebiliyor.

Bu durumun canlı örneğini Fox ekranlarında yayınlanmaya başlayan Bir Deli Rüzgar dizisi yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan ve reyting sıralamasına zirveden girerek dikkatleri üzerine çeken Bir Deli Rüzgar, 2. haftaya önemli bir kayıpla başladı. Erkenci Kuş'un cumartesiye geçmesi ve Yeni Gelin'in yeni sezonu resmen açması ile Bir Deli Rüzgar geride kaldı.

İlk bölümüyle TOTAL grubunda 3.94 reyting ile 1., AB grubunda 4.25 reyting ile 2., ABC grubunda ise 4.51 reyting ile 1. çıkan dizi başarılı bir açılış yapmıştı. Bu hafta ise TOTAL grubunda 3.37 reyting ile 5. , AB grubunda 3.47 reyting ile 6. , ABC grubunda ise 3.46 reyting ile 7.olabildi.

Rakiplerin çoğalması ile ilginin ve reytingin azalmasını normal karşılayabiliriz. Ancak genel dizi performanslarına baktığımızda, bu tür düşüşlerin geri dönüşlerinin pek olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla Bir Deli Rüzgar bu durumdan daha iyi olur mu, orası birazcık şüpheli. FOX bu konuda bir müdahale, bir hamle yapacaktır elbette. Ancak reklamların çoğaltılması, tekrarların arttırılması gibi hamlelerini gördüğümüz FOX'un kurtuluşu sağlayabilmesi de büyük bir muamma gibi duruyor.

Geçtiğimiz seneden beri kendi has bir kitle yaratan Yeni Gelin, TRT'nin sevilen dizisi Kalk Gidelim, Star'ın yazlık diye başlatıp yine kışa taşıdığı romantik komedisi Erkenci Kuş, TV8'in sinir bozan yarışması MasterChef gibi rakiplere karşı ayakta durmak zor.

Daha ATV ve Kanal D'nin muhtemel dizileri de araya girecek. O zaman işler daha da kızışacak.

Bir Deli Rüzgar daha ikinci haftasından türlü türlü felaket senaryosuna konu olacaktır.

Esas akıbeti haftaya belli olur.

Bekleyelim görelim.

 

Anıl Koldaş

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..