Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Tiyatro
 

Bir deli Tiyatro

Bir deli Tiyatro
 

BİR DELİ TİYATRO


İzmir'de yaşıyorsanız ya da yolunuz hasbelkader İzmir'e düşerse, Gümrük'te, tarihi borsa binasının arkasında, tarihi, borsa binasından çok daha eski bir sanatın onurlu çırpınışlarını izleyebilirsiniz. 

Sahne Tozu Tiyatrosu...

İzmir'de kalmak konusunda ısrar ediyorlar. Evet, aynı oyunun bir sonraki gösteriminde bir öncekine göre azalan seyirci sayısına, İstanbul piyasasının uçsuz bucaksız imkanlarının cazibesine, destek olması gereken büyük kurumların kayıtsızlığına rağmen, yani İzmir'e rağmen İzmir'de kalmak konusunda ısrar ediyorlar. Muhtemelen Türkiye'nin en genç ama kesinlikle Türkiye'nin en güler yüzlü eğitici kadrosuyla, binlerce yıllık bir geleneği bir sonraki nesile aktarmak için çıkıp yola, önlerindeki engellere tebessümle bakıyorlar.

İstanbul ödül törenlerine alternatif ödül törenleri var, kast ajanslarının alt kolu olmama idealleri bir de... Çünkü sanatın ve insan emeğinin maruz bırakıldığı aşağılamalara isyan ediyorlar. Bir gün kıymetini bulacağına inanarak tüm emeklerinin, alın terleriyle ıslatıyorlar sahnenin tozunu.

İzmir'de tarihi borsa binasının ardında, tarihi, borsa binasından çok daha eski bir sanatın, onurlu çırpınışlarını izleyebilirsiniz. Hayalleri kendilerinden büyük, kapitalizmin yıkamadığı bir kale gibi duran, amatör ruhunu kaybetmemiş bir deli tiyatro, gönül verdiği şehrin kendisini farketmesini bekliyor.

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..