Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Bir deli uçurtma

Bir deli uçurtma
 

Uçurtmasını kaybeden bir kız çocuğuyum bu günlerde. O uçurtmayı özenle hazırlayan, yatagına yattığında ertesi gün onu nasıl uçuracağına dair hayallerle uyuyan, küçücük mutlulukları için heyecandan kalbi duracak kadar atan bir kız çocuğu. 
     Yeni güne uyandığında elinde uçurtmasıyla bir o yana bir bu yana savrulan küçücük bir yürek ve uçup giden hayallerle kaybolan bir uçurtma.
     Ne hayal kurmanın yaşı var ne uçurtma uçurtmanın. Ama gerçekleri kabullenmenin bir olgunluk zamanı var. Hayatta her zaman her istediğimiz olmaz evet. Kırıklıklarımız hayallerimizden daha fazladır. Ama öyle bir zamanın içinde kaybolursun ki vazgeçersin her şeyden. Dokunduğun yerin kuruduğu bir dönemde en son vazgeçtiğin de hayallerin olur. Çekip gitmek istersin herkesten, herşeyden uzağa. Yapamazsın, gidemezsin. Her şeyin hayrına sığınır vardır bir hayır diyerek susarsın. Bir kız çocuğunun saflığındaysan hep kandırılırsın. Aslında kanmazsın da inanmaktan başka çaren kalmaz. İşte o noktada "hayırlısı"  korumasına girersin. Küçücük üzüntülerin dağ gibi olur başedemezsin. Anlatamazsın, anlamazlar. Yanarsın, yaralayamazsın. Çabalarsın, çabalamazlar. Çırpınırsın da kurtarmazlar sen de gider kıyıda boğulursun. 
     Kim ne derse yaparsın, aman üzülmesinler aman kırılmasınlar. Ya sen? Ya isteklerin, arzuların? Ya sana yapılanlar peki yapılmayanlar? peki sözler pardon tutulmayan sözler? Tek sebebi bu kadar iyi olmandır. Bu kadar sevgi dolu bir yüreğe sahip olmandır. Başkasının derdini dert yapman, sevinciyle uçmandır. Kendi mutluğundan ise uçmaz, uçuramaz, kaybeder ya da kaybetmek istersin. Hayatına sahip çıkamaz, çıkmaları için dua edersin. Ama hayatın, hayallerin, isteklerin, boyun eğişlerin kimsenin umrunda olmaz. Çünkü doğarken de yaşarken de ölürken de tek başınasındır. Ya şimdi pes edeceksin, ya mutsuzluğuna boyun etmeye devam edeceksin ya da kendinin bile inanamadığı bir değişim gösterip ayaklarını yere değdireceksin! Madem uçamıyorsun o zaman sağlam basacaksın. Attığın adımlarla hakettiğin hayata yeri göğü inleterek yürüyeceksin.
Varsın kalsın hayaller varsın gitsin uçurtma gölgen varsa yalnız değilsin.
 
Toplam blog
: 41
: 634
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

"Ah Müzeyyen" kitabının yazarı.  1988 Mersin doğumlu, Selçuk Üniv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler..