Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bir devir bitiyor mu?

Bir devir bitiyor mu?
 

“Askerin ardına saklanma!” Bu haykırış CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait.
Başbakan bir gün önce Uludere olaylarından sonra askerin ve emniyet kuvvetlerinin arkasında duruyor, CHP ise bu sözlerle eleştiriyordu.

Tamamen balık hafızalı olmayan herkes bu rol değişikliğinin farkındaydı. Neler oluyordu?
AKP, iktidara geldiği günden beri yaptığı en önemli icraat devleti eleştirmekti. Sen iktidar partisisin, muhalefet değil diye yazmaktan kalemimizde mürekkep tükendi. Nasıl aldı ise halktan aldığı oylarla iktidar olan AKP nin iktidar gibi davranması gerektiğini yazdık çizdik. 1950 den beri yavaş yavaş esir alınıp muhafazakârlaştırılan devletin son laik kaleleri de bu dönemde muhafazakârlaştırıldı. Artık ne değiştirilecek kurum, ne de teslim alınması gereken insan kalmadı. Her olayda askere yüklenen AKP şimdi o askerin arkasında duruyor. Yani gerçek bir iktidar gibi davranmaya başladı. “Gibi” diyoruz, çünkü AKP hiçbir zaman tek başına iktidar olamadı.

Türkiye’de istedikleri kölelik düzenini oturtmak isteyenler başta AKP + cemaat koalisyonu başa getirdiler. Yönetim cemaate ait, maşa ise AKP idi. Tabii her ikisinin ardında da ABD vardı. Yani AKP nin işi çok zordu. Hem cemaatle hem ABD ile iyi geçineceksin, hem de bu ikisinin dikte ettiği teslimiyet politikalarını halka kabul ettireceksin. Bu yüzden bazen (Libya olayı, Suriye olayı gibi) iki dakikada görüş değiştirmesini normal karşılamak lazım. Ara sıra kendini iktidar sanıp aldığı kararlarda sert bir tepki ile tabiri yerinde ise yerine oturtturuldu.
İş bölümüne göre Asker NATO’ya yani ABD ye bağlıdır. ( Okuyunuz; Genel Kurmay Başkanı uzun bir söylev veriyor, kendince her konuya açıklık getiriyor, Uludere istihbaratı konusunda tık yok. Söylediği, yasak var. Artık Türk halkı bu “yayın yasağı” denen şeyin ne ve niye olduğunu çok iyi öğrendi)

Emniyet, yargı, milli eğitim cemaatin kesin kontrolü altında. Ayrıca diğer sektörlerde cemaat mensupları kesin öncelik sahibi.

Dış politika ABD’ye ait. Evet ve AKP iktidar. İşte bu kadar iktidar. Bu yüzden yıllardır muhalefet görevini üstlendi, bağırdı çağırdı. Artık eleştirebileceği bütün kurumlar dizayn edildi.
AKP nin iktidara getirildiğinde sanırım özlenen Türkiye bu günkü Türkiye idi. Yani kiminin ılımlı İslam dediği model. Bir yandan ramazanda oruç tutmayanı, içki içeni kınayacak taciz edeceksin, diğer yandan yandaş medyan ile barları, pavyonları, oradaki hayatı her dakika halkın gözüne sokacaksın. İçki haramdır deyip elinden geldiğince kısıtlayacaksın, zinayı serbest bırakacaksın, kız çocuklarına taciz ve tecavüzü adeta normal gösteren uygulamalara gideceksin. Halkın bir kısım azınlığını hesapsız zengin ederken, büyük yığınları sadakaya mahkûm edeceksin. Böylece eğitimi boş, ekonomisi sarhoş, güvenliği bir hoş bir ülke oluşturacaksın. Bu politikalar 1950 de yürürlüğe konan, 1980 de revize edilip hızlandırılan politikalardır. AKP sadece son on yılki uygulayıcısıdır.

Kanımızca planın bu bölümünün sonuna gelinmiştir. AKP + cemaat koalisyonu misyonunu tamamlamış ve tasfiye zamanı gelmiştir. Çünkü özellikle dış politikada gelinen nokta bundan sonra bu planın devamının daha önceki başarı ile uygulanan bölümlerine bile zarar vereceği kesindir. Önümüzde niteliğini bizim de daha tam tahmin edemediğimiz yeni bir dönem başlayacaktır.

Bu yazdıklarımız sadece olayların gözlemlerinden çıkardığımız yorum ve öngörülerdir. Değilse bizim birileri gibi kaynaklarımız falan yoktur. Gelişecek olaylar haklı çıkıp çıkmayacağımızı gösterecektir.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..