Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '17

 
Kategori
Deneme
 

Bir dileğim var

Bir dileğim var
 

Hepimizin hayatta bir dileği olmuştur. Çoğumuz istek ve arzularımızı özetlerken bir dileğim var diye söze başlamışızdır. Yaşamımızın acı tatlı dönemlerinde bir dilek tutmuş ve gerçekleşmesini beklemişizdir. Dileğimiz kimi zaman kendimiz kimi zaman bir başkası için olmuştur. Sorunların çözülmesi, hayallerin gerçekleşmesi, ayrılıkların bitmesi, zor günlerin sona ermesi ve daha birçok konuda dilek tutarız. İster gerçekleşsin isterse gerçekleşmesin bizim için yaşamı renklendiren bir beklentidir.
 
Dileğimiz ile ilgili hayaller kurarız. Bazen rüyalarımızda istek ve beklentilerimizi yaşarız. En zor zamanlarımızda bile bize açılan pembe pencere olur dileğimiz. Başımızı yastığa koyduğumuzda bir doğa manzarasında yalnız kaldığımızda hayattaki beklentilerimiz ve dileğimiz bizi yoklar. Bazen bir hayal dünyasında uçarız. Dileğimizin olmasının ötesine geçeriz. Dileğimiz olduğundaki ortamı bile rüyalar âleminde yaşarız.
 
Dileğimizin gerçekleşmesi için gelenekler göre baharın başlangıcında bir gül dalına kırmızı kurdele bağlarız. Çevremizdeki dilek tutmak üzere seçilen bir ağaca bir bez parçası asarız. Bazen kırlarda, deniz kıyılarında küçük taşlardan ve dal parçalarından dileğimizi şekillendiririz. Şaman kültüründen gelen bu dilek tutmada kullanılan yöntemler birkaç değişiklik dışında dünyadaki tüm toplumlarda benzer şekillerde uygulanmaktadır. İnsanlar içinde bulundukları kültürde dileklerini doğaya sunmaktadırlar.   
 
Dileklerimiz aslında umudun görünmeyen kapısıdır ve beklentilerin içimizdeki kapalı kutusudur.  Ne zor şartlar altında olursak olalım içimizdeki yaşam sevincinin ışığıdır. Dileklerimizin gerçekleşme beklentisi her karanlık geceyi aydınlığa çeviren, her sabahı yeni bir umut ile açan sihirli bir anahtar gibidir. İnsanın yaşadığı her günde bir dileği vardır. Yaşamındaki o günler asla bitmez. İçindeki umut ışığı yaşamın son anına kadar hiçbir zaman sönmez.
 
Hangi yaşta ve hangi konumda olursak olalım. Dileğim bir gün gerçekleşecek diye başlarız her güne. Her zaman bir dileğimiz vardır. Yaşamın her anında ileriye yönelik atacağımız her adımda aklımızdadır. Dileklerimizin gerçekleşmesini bir şans gibi görürüz. Bu konuda karşımıza çıkan tesadüfleri inanılmaz bir mucize sayarız. Olanları görüşlerimize ve inanışlarımıza göre bir yere oturturuz.
 
Gerçekte dilek tutmak her zaman hayallerimizin gerçekleşmesine yetmez. Bir ölçüde dileklerimizin olması bu işareti iyi görmemize ve onu elde etmek için çaba göstermemize bağlıdır. Dileklerimiz yaşamımızda bizi izleyen iyilik perilerinin uçuştuğu bir sihirli bir yol gibidir. İstersek bu yolda birçok dileğimizi gerçekleştirebiliriz. Hayallerimize ulaşabiliriz ve güzel günlerin kapısını açabiliriz.   
 
Sizde dilek tutmayı unutmayın.  Bir dileğim var diye güne başlayın. En zor günlerinizde bile gelecek için bir ışık yakın, en kolayı dilek tutun. Dilek perilerinin gezdiği gönül bahçenizdeki gülün dalına bir bez parçası bağlarken, dilekleriniz için çaba göstermeyi ihmal etmeyin. İnanırsanız ve çalışırsanız dileklerinizin bir gün gerçekleşeceğine inanın.  
 
Dilerim ki dilekleriniz gerçekleşsin. Her doğan gün sizin için hayırlı ve bereketli olsun. En karanlık geceleriniz bile dilek ışıklarınızla aydınlasnsın.
 
.
 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..