Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir domuzluk var

Bir domuzluk var
 

İnternetten alınmıştır..


Bu işte bir domuzluk var.

Ama bunun domuz gribi olup olmadığından emin değilim.

Emin olduğum tek şey, bu işte bir domuzluk olduğudur.

Domuz gribiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığından Radikal Gazetesi muhabiri Behzat Miser’e verilen bilgiler özetle şöyle:

“Hiçbir önlem alınmazsa domuz gribi virüsü ülkemizde 21 milyon kişiye bulaşacak. Bu kişilerden 8.8 milyonu hastaneye başvuracak. Bunlardan 96 bin tanesi hastaneye yatırılacak, 15 bin 500’ü yoğun bakım hizmeti alacak. Bu süreçte 5 bin 300 kişi ölecek. Aşılama gibi önlemlerle grip 1.8 milyon kişiye bulaşacak. Bunların 7 bin 500’ü hastaneye müracaat edecek, Bin 200’ü yoğun bakıma yatırılacak. Bu durumda ise 400 ölüm bekleniyor”

Ne güzel değil mi. Onlarca hastalık çeşidi var, bunun için kaç kişinin hastaneye müracaat edeceğini, kaçının öleceğini bilmezler ama aşısının bir an önce ithal edilmesi için çaba harcanan domuz gribinden kimin ne kadar nasipleneceğini biliyorlar.

Şimdi durduk yerde, “bu virüsle pazarlık mı yapıldı ki 70 milyondan 21 milyonuna bulaşacak ama diğerlerine ilişmeyecek. Neden 8.8 milyonu hastaneye gelecek de ötekiler kaderine razı olacak. Biz hasta olursak hastaneye gitmeyeceğiz diye bakanlığa dilekçe mi verdiler. Bu öldürücü bir hastalıksa neden sadece 5 bin 300 kişi ölüyor, yoğun bakıma alınacak olan diğer hastalar ölmemek için Azrail ile pazarlık mı yaptı” gibi abuk sabuk sorular sorup kafa karıştırmayın.

Bakın ne diyor Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, “Sipariş verilen 20 milyon dozun 3’te 1’i yılsonuna kadar, geri kalanı da 2010 başında teslim alınacak. Türkiye aşı sıkıntısı yaşamayacak”

Domuz gribine karşı risk grubundaki 10 milyon kişiyi aşılama kararı alındığını söyleyen Turan Buzgan, aşı yapılması gereken 13 milyon kişinin bulunduğunu, 2 firmanın H1N1 aşısını üretecek duruma geldiğini, ülkelerin üretimi sınırlı olan aşıya ulaşabilmek için yarış içinde olduklarını belirtmiş.

Bakanlık bu kadar canla başla! uğraşırken bazı çatlak sesler de çıkmıyor değil ama!

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş, domuz gribinin ülkemiz için endişe ve paniğe neden olacak bir hastalık olmadığını söyledi. Prof. Dr. Erganiş, domuz gribine neden olan virüsün her geçen gün güç kaybettiğini, mutlaka tedbir alınmasını ama korkunç salgın senaryolarına gerek olmadığını belirtiyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı kâhinlikle suçlayan (haksız da sayılmaz, olacakları bu kadar net rakamlarla ancak kâhinler bilebilir!) eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, kendisini ve ailesini domuz gribi salgınından korumak için tedbirler alacağını ama aşı olmayacağını açıkladı. Dünyada grip salgını yapan 60’i aşkın virüs bulunduğunu, her yıl mevsimsel grip salgınlarından dünyada 250–500 bin, Türkiye’de ise 17 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Durmuş, domuz gribi nedeniyle bir yılda ölen hasta sayısının ise dünya genelinde Bin 500 olduğunu söyledi.

Bunlar da çatlak sesler!

Ben onu bunu bilmem. Bu işte bir domuzluk var ama acaba ne!

Sakın bu da kuş gribi gibi olmasın. Sakın bundan da birileri cukkaları götürmesin.

Evet evet, kesinlikle bu işte bir domuzluk var.

 
Toplam blog
: 36
: 1166
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1962 yılının mayıs ayında Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köyünde doğmuşum. Gazi Üniversitesi BYYO..