Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bir Döneme Müdahil Olmak İster misiniz?

Bir Döneme Müdahil Olmak İster misiniz?
 

Bir dönemi sürekli olarak dilimize dolamış durumdayız ve hemen hemen her yazımızda o bir döneme dair bir takım göndermelerde bulunuyoruz.
O bir dönem dediğimiz dönem, 1990’lı yıllar.
1990’lı yıllar bu ülke için son derece önemli yıllardı ve bildiğimiz kadarı ile bu topraklarda 17.467 kişi bahsettiğimiz o bir dönemde hunharca katledildi ve bu cinayetler “faili meçhul” olarak ülke tarihimize falçata ile kazındı.

O bir dönem, kara bir dönemdi. İnsanın yüreğini burkan, kahreden ve utanç içerisine sürükleyen bir dönemdi. Yıl olmuş 2009 ve o bir dönemin sorgulaması yapılıyor. O bir dönemin cerahatinin akması için, o bir döneme tırnak basılıyor. Yırtılmaya çalışılıyor, içi irin bağlamış kabuk. O kabuk yırtıldıkça altından bir takım isimler çıkıyor, isimler çıktıkça irin akmaya devam ediyor. O bir döneme karışmış isimler bunlar. Her biri cinayetlerin göbeğinde bulunmuş sanki.

O bir dönem yaşanan faili meçhul cinayetler ve sonrasındaki yaşanan cinayetlerde dikkat ediniz, askeri bürokrasinin içerisinde olan bir rütbe devamlı gözümüze takılır bir hal almış.
Saymaya kalksam rütbeleri ile isimleri belki başımıza iş alırız. Lakin neden hep o rütbe içerisinde olanlar bu olayların başını çekmiş? İnsan sormadan edemiyor.

Bir isim son günlere damgasını vurmuş durumda. Nereye gözümü atsam, gözüme ilişiyor ismi.
Albay Cemal Temizöz!
Albay Cemal Temizöz 1993-1996 yılları arasında Cizre’de JİTEM Grup Komutanlığı yapmış ve şu anda kendisi yargılanmakta.
Şırnak ve Diyarbakır Barosu 1993-1996 yılları arasında Cizre’de yaşanan faili meçhul cinayetlerin ve işkencelerin peşine düşmek isteyenleri Albay Cemal Temizöz’ün yargılandığı davada müdahil olmak isteyenleri ilgili barolara başvurmaya çağırıyor.

Albay Cemal Temizöz’ün yargılandığı dava ile ilgili bakınız Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ne diyor?
“Ergenekon Davası nihayet Fırat’ın doğu yakasına geçti.”
Sürekli ifade ediyoruz ya Ergenekon Davasında, Güneydoğu’da yaşanan faili meçhul cinayetler ele alınmaz ise dava masal olur. Bu yüzden Fırat’ın doğusuna geçmek şarttır.

Albay Cemal Temizöz’ün yargılandığı davada sanık olan diğer isimler şunlar.
Korucubaşı Kâmil Atak, Kâmil Atak’ın oğlu Temel Atak, eski PKK Militanları ve sonrdan her biri JİTEM’ci olan Adem Yarkın, Hıdır Altuğ, Abdülhakim Güven ve tutuksuz olarak yargılanan Kukel Atak.

Albay Cemal Temizöz bilindiği gibi son olarak Kayseri Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapıyordu ve dört ay önce Diyarbakır’a getirilmek sureti ile özel yetkili savcılık tarafından sorgulanmış, “öldürmeye azmettirmek ve silahlı örgüt üyesi olmak” suçlamaları ile tutuklanarak askeri cezaevine konmuştu.
Albay Cemal Temizöz ve ekibi 20 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.


 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..