Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Dostluk
 

Bir dostun omzuna koyup başımı...

Bir dostun omzuna koyup başımı

Derin bir uykuya dalmak isterdim

Çocuklar bayramda nasıl sevinir

Bir el beni öyle sevsin isterdim.

Omuzlar ne çok anlam verirler insanlara. Bir insanın kişiliğini bile ele verir omuzların yapısı. Kendine güvenen insanlar omuzlarını dik tutarlar. Toplumda öne çıkmak isteyen, etkili olmak isteyenler kesinlikle omuzlarını en iyi şekilde kullanmaya bakarlar.

Yaşamdan fazla beklentisi olmayan insanlara bir bakın. Omuzları düşmüş, neredeyse yere değecek gibidirler. Yaşamdan bıkmış, halsiz, çaresiz bir görüntü verirler düşük omuzlarıyla.

Bir de yana yatmış omuzlar vardır. Sanki dünyanın yükünü onlara yüklemişsin de bir tarafı ağır kaçmış gibi yana yatmış omuzlar. Bir tarafa eğiktir omuzları bu insanların.

Bazen da suçunu saklamak isteyen ve bir yer yarılsa da içine girsem diyen insanların omuzlarını bir çanak gibi yükseltip kafayı içine sokma görüntüleri vardır. Anlayacağınız omuzlar her türlü insanlık durumunu bir çırpıda ele verir insanın.

Bir de omuzların işlevler vardır. Kimi omuzlar vardır, güven verir karşıdakine. Bir omuz vermesini istersiniz zor günlerinizde. Kimisi de değil omuz vermek, bir omuz darbesiyle yıkıp geçer her yeri. Umursamaz kimisi, omuz silker her şeye.

Kimi omuzlar vardır dostlarını yükseklere çıkarır. Kimi omuzlar vardır basamak yapıp çıkılır. Kimi hava atmak içindir, kimi destek vermek içindir. Kimi zaman da kocaman kocaman omuz diye gördüğünüz şeylerin, bir boşluktan başka bir şey olmadığını görürsünüz. Omuzu omuz yapan biraz da yürek midir acaba?

Ama en güzeli de, dünyanın yükünü bir an olsun unutmak için, bir dostun omzuna yaslamaktır başını. Derin bir uykuya dalmak dostun omzunda. Unutmak bütün dertleri.

Şu üç günlük ömürde omuzdan beklenen bu olmalı aslında. Dünyanın yükünü çeken omuzlar, bir dostun yükünü çekmiş çok mudur? Madem ki hayvanlarda omuz yok. Madem ki omuz denilen organ insanlara verilmiş, hayvanda olmayan bu organı insanoğlu en güzel duyguları üretmek için kullanmak zorundadır.

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..