Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bir Dünya İki Din

Bir Dünya İki Din
 

Dünya kamuoyu; ormansızlaşma, iklim değişikliği, su kıtlığı, aşırı yoksulluk ve diğer küresel sorunlara daha çok ilgi göstermeye başladı. “Din ve Çevre Toplulukları “ da bu sorunlarla mücadele etmenin kendi çıkarlarına olduğunu anlamış ve sürdürülebilir kalkınma konusunda birlikte çalışmaya başladı.

İşte size, iki din’den çevre için birbirine çok yakın iki görüş;

- Geçtiğimiz yıl, tüm birimlerinden küresel ısınmayla ilgili cemaati bilgilendirmelerini isteyen T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı, dünyayı tehdit eden çevre sorununu bu yıl Vakfe Duası'yla Arafat'a taşıdı. 18 Aralık günü Hac Dairesi Başkanı Seyfeddin Ersoy'un 100 bin Türk hacı adayına okuttuğu ve 35 dakika süren duada özetle şöyle denildi:

"<ı>Ya Rab! Sen bizleri sayısız nimetlerle donattın, bizler ise nimetlerinin kıymetini bilemedik, hata ve tedbirsizliklerimizle tabiatın dengesini bozduk, doğal kaynakları sorumsuzca ve hoyratça kullandık, çevremizi kirlettik, küresel ısınmaya ve kuraklığa sebep olduk. Ne olur aklımızı başımıza almayı nimetlerimizin değerini bilmeyi nasip eyle."

- Papa 16'ncı Benedict’in Noel mesajı’ndan; “ <ı>Terör, yoksulluk ve çevre felaketleri gibi sorunlarla, Hz. İsa'dan alınan ilhamla mücadele etmeliyiz.” Papa, Kapadokya'da 4'üncü yüzyılda yaşamış olan üç büyük azizden biri olan Nyssalı Gregory'yi de anarak, "<ı>Enerjinin boşa harcanmasını, bencilliği, pervasız sömürüyü görseydi ne derdi?"

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..