Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
İzmir
 

Bir Dünya Kulübü: " SKAL "

Bir Dünya Kulübü: " SKAL "
 

Çeşme beş yıldızlı otel Genel Müdürü Ebru Akyürekli, sıcak gülüşü, dillere destan. Üzerinde bir otel "menager" liğini yapabi lecek en büyük değerleri mevcut. Dışa dönük ve hareketli...


 

 

İzmir SKAL  Kulüp, yeni seçimlerden sonra, üyeleri ile birlikte, “Salı Toplantıları” diye anılan gecede, İzmir Ege Palas’da bir araya geldiler. Çatı’daki kokteylde, kulüp üyeleri, dostları, eski  İzmir Başkanı J. Keşişyan’ın da bulunduğu birliktelikte, içkiler yudumlanırken, hoş sohbetler yapıldı.

Çok geniş hinterlandı olan İzmir Skal Klüb’ün emektar İzmir Başkanı Jozef Keşişyan, çok sevdiği dizisini TV.’den kaçırmamak için erken ayrıldığı gecede, Alşmanya’dan, ayağının tozu ile gelen Macide Korkmaz, “Arsnovamedıa” konusunda, Skal üyelerine geniş bilgiler verdi. Kendisini,  Prodüktör-Yönetmen Onur Dalaman, K.Yaka Belediye Basın Yayından Ayşan Gür Dalaman ve eşi dikkatle dinlediler. Yorgun olmasaydı, o ilginç konuşma daha da devam edecekti.

Geçen toplantılardan tanıdığımız Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencileri Işıl Hünler ve Benay Mermer de oradaydı.  Hocaları ile hararetli hararetli bir şeyler konuşuyorlardı.

Skal üyeliği ve başkan dahil idare heyeti, popüler kültürlerde gezinen, irili ufaklı otellerin yönetimleri ile ilgili prosedürleri takip eden, turizm ve kültür ambiyansına ortak bakışta popülerliği elden bırakmayan  bir kuruluş.

Yıllar yılı İzmir Başkanlığını yürüten J. Keşişyan’dan sora yeni yönetim bu gün iş başında. SKAL denilince, sosyal temelleri geniş olan, vizyonu hem geniş ve derin bir  kuruluş olarak hatıra geldiği malum.

İzmir’de, 1960 dan beri çalışarak 1984 de İzmir Skal’ı kuran, akabinde de  Kuşadası, Marmaris, Bodrumda da  başkanlığını üstlenen Keşişyan, ileriye dönük, müthiş sosyal olan bir yapıya sahip. Onun zamanından beri çok kıymetli Skal’cıları bünyesinde barındıran Keşişyan, tam 48 yıl Skal’cılık yaptı. Kendisi Uluslar arası Member D’honneur nişanına sahip. 2002 de, milli komiteye başkan olarak seçildi.38 yıl, Skal’ın İzmir Başkanlığını yaptı.

Keşişyan zamanında üyeler, her seferinde başka başka yerlerde aktivitelere katılmakla ünlüydüler ve ileri bir sosyal statüleri mevcuttu. Bu durum da, başkanlarından kaynaklanıyordu tabi. Hele Skal denilince, aktivitesi ve sosyalliği ön planda olan, her daim gündemde kalabilme ve ilgi çekme özelliklerine sahip bir yapıya sahip olmayı şiar edinmiş olmak,  skal’lığın vecibesi haline gelmişti.  Şimdi bu gibi konulardaki süreçteki durum için, gözler, yeni Başkan Nihat Levent’e çevrili.

Bilindiği gibi yeni yönetimde  ; İzmir Skal Başkanı  Nihat Levent  (Babaylon Otel), 2. Başkan Berrin Uşkay,  (Claros Tour ) Genel Sekreter Emre Gezgin (Vispo Travel) , Sayman Ebru Akyürekli (Sisus Otel) ve PR ve Halkla ilişkilerde  Erhan Gölbey (DevAjans)  görev aldılar.

Güzel Projeler hazırlayan ve üyelere sunan yeni  yönetim ,   2014’te Dünya Skal Kongresine aday olan İzmir’i en iyi şekilde temsil edeceklerini ve bu sene Seul’de yapılacak oylamaya  yüksek katılımla gideceklerini dile getirdiler…

En son olarak eski başkan Jozef Keşişyan, şunları söyledi: "Skal ne bir iş organizasyonu, ne de iş bağlantısı yapmak için bir forum. Skal direkt olarak işin içine girmez, sadece Skal kardeşlerinin ve destekleyenlerinin birbirleri ile iş yapmalarını teşvik edici bir kuruluş. Biz büyük bir aileyiz." diyor. Skal üyeliğinin amacının; klüplere yerel ve ulusal kongrelere gerçekleştirilen katılımlar sayesinde, tüm dünya çapındaki sektör arkadaşları ile tanışma ve çevre edinme olanağı sağlaması olduğunu, politik olmadığını, cinsiyet, din, dil, politik ve statü ayrımı yapmadığını belirtiyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..