Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Kitap
 

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları
 

Bugün itibarı ile Az Gelişmiş ya da Gelişmekte Olan Ülkelerin büyük bir bölümü emperyalist güçler tarafından parçalanmış ya da parçalanma yolunda hızla ilerlemektedir. Buna örnek olarak Yugoslavya’yı gösterebiliriz.

İnsanlar, insanları yok pahasına öldürmekte, bir grup diğer grup üzerinde ağırlığını hissettirebilmek amacıyla kanlı saldırılara, suikastlere, katliamlara hiçbir çekince duymaksızın rahatlıkla imza atabilmektedirler.

Bunlar hepimizin bildiği konular. Herkes bu konular üzerinde az ya da çok düşünür, fikirler üretir. Aslında derinlerde bir yerde bütün yaşanılan ya da yaşadığımız olayların asıl nedenlerini az ya da çok hissederiz.

Düşüncelerimi yeniden sıralamaya, kendi fikirlerimin doğruluğunu ya da yanlışlığını sorgulamaya çalıştığım şu sıralarda okuduğum bir kitap, düşüncelerimin doğruluğunu bir defa daha perçinleştirdi.

John Perkins’in yazdığı “Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” isimli kitapta değinilen konular insanın kanını dondurabilecek nitelikte. Şu anda Az Gelişmiş ya da Gelişmekte Olan Ülkelerde pek çok Ekonomik Tetikçi bulunmakta.

.

Bir Ekonomik Tetikçi ne yapar?

“Ekonomik Tetikçiler (E.T) ler yerküre üzerindeki ülkeleri milyonlarca dolar dolandıran, yüksek ücretli profesyonellerdir. Dünya Bankası, ABD Uluslar arası Kalkınma Bankası (USAİD) ve diğer yabancı “yardım” kuruluşlarından büyük şirketlerin kasalarına ve gezegenimizin doğal kaynaklarını kontrol eden birkaç varlıklı ailenin ceplerine para akıtırlar. Kullandıkları araçlar arasında sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, seks ve cinayet bulunmaktadır. Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eski olmasına rağmen, günümüzdeki küreselleşme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaşmıştır.”

Kitaptan birkaç alıntı daha yapmak istiyorum.

“...... Batı özellikle de lideri olan ABD tüm dünyayı eline geçirmeyi ve tarihte ki en büyük imparatorluğu kurmayı kafasına koymuş…..”

Neden sorusuna cevap olarak da yine kitaptan başka bir alıntı,

“……Toynbee adında bir İngiliz, daha ellili yıllarda gelecek yüzyıldaki asıl savaşın komünistler ile kapitalistler arasında değil, Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasında olacağını öngörmüştü….”

Günümüzde gerek ülkemizde, gerekse diğer ülkelerde ya da başka bir ifade ile Az Gelişmiş ya da Gelişmekte Olan Ülkelerde emperyalist güçlerin özellikle de ABD tarafından oynanan oyunların nedenleri ayrıntılı bir biçimde bu kitapta anlatılmakta olup şu anda yaşadığımız olaylarda kitapta yazılanların ne denli doğru olduğunu göstermekte…

Ülkemizde kaç Ekonomik Tetikçi bulunmakta gerçekten çok merak ediyorum.

Yazar: John Perkins

Yayınevi: A.P.R.İ.L Yayıncılık

Türkçesi: Murat KAYI

Basım Tarihi: Kasım 2006 (Dördüncü Baskı)


(www.ideefixe.com)

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..