Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '15

 
Kategori
Turizm
 

Bir elinde faresi, diğerinde viskisi, 90 yaşında kendisi, uçuruyor interneti

Bir elinde faresi, diğerinde viskisi, 90 yaşında kendisi, uçuruyor interneti
 

İNKUMU' na bir bakış.


 

 

 

         Bartınlılar, “İnkumu’nu” bir keşfettiler, “pir keşfettiler. Onca yapılan düzenlemelere rağmen, Amasra’dan daha mükemmel olan İnkumu, elden çıkmak üzere.

         Belediye, fosseptik ve çöp işini hallededursun, bu uğurda canını dişine taksın, bizim  tatilciler, yine her zamanki gibi bildiğini okuyor. Ne kadar atık varsa, arkalarında bırakarak gidiş o gidiş.

         Bir aileye rastladık. Eline aldığı bir tuğla parçası ile, kendisini mezbeleliğin ortasında, bir şemsiyelik yer açtı. Söylene söylene temizledi çer-çöpten ortalığı. Daha sonra da etrafındaki  çer çöplerin arasına uzanarak tatiline başladı. Şöyle söyleniyordu: “Evde çer çöple uğraş. Gel bir de burada uğraş. Bu millet millet değil, illet. İnsan  pisliğini arkada bırakır mı? “ diye söylenen kadının tadını bozmak istemedik. Sadece dinledik ve resimledik.

         Belediye istediği kadar yırtınsın.  Şahısların doğaya  ettiği zarar, çirkin hale sokuyor kumsalı.

         Deniz, hepimizden akıllı ve öğretici. Lafı, tam gediğine koyanlardan. Nasıl mı?

         Deniz dalgalarla kumsalı yalarken,  bu atıkları toplayıp, içine çekiyor. Uzaklarda bekletiyor. Sonra herkes görsün utansın diye, plajın kalabalık olduğu bir günde “Faaaaşşş” diye gürleyip, kumsala seriveriyor. “ Alın atıklarınızı. Biraz da da utanın” demeğe getiriyor. Gözümüze gözümüze sokuyor.

İnkumu başlangıcında, resmi bir daireye ait olduğu ifade edilen bungalov tipi konutlar sıralanmış.  Başka memlekette olsa, bu  yapıları kaldırırlar buradan. Hiç yakışmamış. (İnkumu başlangıcından itibaren)

        Belediye kum zambağına önem veriyor. Adına festival düzenliyor. Kumda çıkan bir nevi zambak bu. Festival olacakken, olaylar nedeniyle ertelendi. Başkan Akın, bu zambaklara çok değer veriyor. Ve onun festivalini yapıyor.

         Bartın’ın tanınmış eşrafından Nihat Şivet ağabeyimizin evinde davetliydik. O, viskisiyle kuruldu internetin başına. Bir elinde viskisi, diğerinde faresi, tam 90 yaşında kendisi, uçuruyor interneti.. Güleç güleçti. Hayattan zevk alıyordu belliydi. Hem konuştuk, hem de bana Facebooktan, peder için yazdıklarını okudu. Babamı tanıyan nadir insanlardan Tam 90 yaşında ve turp gibi. O yaşta da internet kullanıyor. Sayfası var.

         Bakalım  İnkumu nasıl kurtulacak bu çöp tacizcilerinden. En iyisi mi kumsallara çöp kutuları yerleştirmek. Başka kurtuluş yok.

İŞTE  NİHAT ŞİVET. BİR ELİNDE VİSKİSİ, BİR ELİNDE FARESİ, 90 YAŞINDA KENDİSİ, UÇURUYOR INTERNETİ.

SÖYLENE SÖYLENE KUMSALI ÇER ÇÖP ATIKLARINDAN BİR GÜZEL TEMİZLEDİ, ANCAK BÖYLELİKLE UZANABİLDİ KUMSALA.

kARABÜK VE SAFRANBOLU' DAN GELEN SALİH  YANCİ AİLESİ DE ÇÖPLERDEN ŞİKAYETÇİ.

RESMİ BİR KURULUŞA AİT OLAN, PLAJLA SINIR TEŞKİL EDEN BUNGOLOV TİPİ DERME ÇATMA  TATİL EVİ. BU NİZAMSIZ HALLER, GÖZE BATIYOR. BAŞKA YERDE OLSA, BU  KONUTLARI, SPATULA İLE  KAZIRLAR BURADAN. İNKUMUNA YAKIŞMIYOR.

SÖYLENE SÖYLENE  KUMSALDA KENDİSİNE ÇÖPLERİN ARASINDAN  YER AÇTI BİR ŞEMSİYELİK.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..