Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Bir erin itirafı

Bir erin itirafı
 

ER İN İTİRAFI


SORULARA CEVAP ARAYALIM

Güneydoğuda sınır bölgesinde askerlik yapmış ve kısa bir süre önce terhis olmuş bir askerin anlattıklarına bir cevap arıyorum:

Bu askerler terhis olurken and içtiriyorlar; memleketlerine döndüklerinde oradaki olayları anlatmamaları için. NEDEN?

O bölgede herkes silahlı, halk ile terörist belli olmuyor. Halk neden silahlı? Halkın kendini savunması için derseniz ve eğer Kürtler terörü besliyor derseniz, terörist kendi halkını neden öldürsün? NEDEN?

Terörist, silahı elinde karakola kadar yaklaşırken asker ona silah sıkamıyor. Ta ki o askere ilk ateş edinceye kadar! Bu demektir ki terörist karakola elini-kolunu sallaya sallaya gidebiliyor. Sonra istediğini yapıyor. Yani ilk ateşi terörist yapmalı. Bu kuralın yanlış olduğu göz önünde iken neden bu kurala devam ediliyor? Bu kuralı iyi bilen terörist bu zaafiyetten yararlanıyor. Böyle bir kural yanlış değil mi? NEDEN BÖYLE BİR KURAL DEVAM EDİYOR?

Asker, insiz dağlarda tespit edilen teröristlerin üzerine saatlerce tek kurşun atan silahlarla ateş etme yerine, neden, İsrail’in, Gazze’de sivil halkın üzerine attığı geniş alan etkili silahlar kullanmıyor? Teröristler kolay kaçsınlar diye mi? NEDEN?

Teröristler gündüz, askerlerin gözü önünde dağdan inip alevi köylülerden bütün iaşesini karşılayıp katırlar ile dağa çıkıyorlar. Asker, gözünün önündeki bu olaya neden müdahale etmiyor? Bütün desteği Alevilerden aldıkları neden gizleniyor? Bugün terörün dağ kadrosunun isminin DERSİM olduğu bilinmesine rağmen neden bu konu dile getirilmiyor? D.Bahçeli: “Alevi sorunu çözülmeden, terör sorunu çözülmez” diyor. Bu ne demektir? Neden Aleviler gizlenip de bu iş Kürtlerin üzerine ihale ediliyor? NEDEN?

Bu bölge ağaları, aşiretleri uyuşturucu ve yakıt gibi işlerin kaçakçılığıyla uğraşıyorlar. Buna neden dokunulamıyor? Bu bölgede görev yapmak için istekli olan emniyet görevlilerin olduğu söyleniyor! Daha çok kazanılıyormuş. NEDEN?

Basın, devlet, asker ve bütün siyasiler olayın üstün kapatıyorlar. Olayın iç yüzünü vatandaşın görmemesi, sorgulamaması ve anlamaması için gizliyorlar. Dikkati hep farklı yöne çekiyorlar.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..