Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir erkek bir kadının yanında heyecanlanmıyor terlemiyorsa o kadında da o erkekte de iş yoktur

Bir erkek bir kadının yanında heyecanlanmıyor terlemiyorsa o kadında da o erkekte de iş yoktur
 

Yanlışlık şurada, kadın/erkek cinsiyet adı olarak görülüyor. Bir şeyi nasıl görüyorsan öyledir. Sen bu ifadeleri kadın mı erkek mi olduğunu anlamak, bir birinden ayırmak, kimliklerini/kişiliklerini ifade etmek gibi sıkıcı literatür kavramı olarak görüyorsan aşık da olamazsın.

Bunlar anlatılamaz/tarif edilemez kavramlardır; bir kadını anlatabiliyor tarif ediyorsan o sadece kadın, sen de duygusuz/ruhsuz bir varlıksın. İnsanın aklını başından alan şeyleri “sadece” diye ifade edemezsin.

Yüzyıllardır insanlık bunları yazmış söylemiş, sanatın baş konusu, uğuruna canlar gitmiş… Kadını/erkeği bana Hayat Bilgisi kitabındaki kadın erkek resimleri gibi anlatıyor. Hatta neredeyse utanmasa kelle sayacak.

Bunlar güzelliği bilmeyen, hiçbir kadına/erkeğe gerçekten sahip olamamış duygu yoksunu insanlardır. Bir erkek bir kadının yanında heyecanlanmıyorsa psikolojik sorunu vardır.

Kadın erkeğe, erkek de kadına kendini beğendirmek zorundadır; ister alsın almasın, varsın varmasın. Bu anlamda erkeği çıldırtacak/aklını başından alacak güzelliğe ulaşmaya çalışmak kadının asli görevidir. Kadının en önemli görevi güzel olmaktır ve bunu erkek beni beğensin diye yapar. Elbette tersi de doğrudur. Bu özelliğinizi kaybettikten sonra kadınlıktan/erkeklikten çıkarsınız; amca, teyze filan olursunuz. Teyze kadın değildir, amca da erkek. Ha bundan sonra “insan” mı diyorsunuz, “adam mı” artık ne derseniz deyin. 40 yaşında kraliçeler kadar güzel bir kadına sadece “kadın” diyeceksiniz.

Bu dediklerimi yapmak zorunda da değilsiniz, sıkıcı cinsiyet yaklaşımıyla birbirinize karşı hiçbir hayranlık, arzu, tahrik olmadan buruşuk yüzlü madamlar ve hava durumundan konuşan adamlar gibi zevksiz heyecansız yaşar gidersiniz.

Arkadaşlık dâhil bir hanımla buluşmaya gittiğinizde nasıl özenle hazırlanıyor, sanki bir şey olacakmış gibi heyecanlanıyorsunuz, işte bu duygu hep olmalı. Kadının/erkeğin yerini başka şeyler alıyorsa hayatınızın sonuna gelmişsiniz demektir. Tabii ki başka şeyler de olmalı.

Kadınla erkek karşılıklı yanan iki ateştir; her birinin davranışı ateşin daha fazla yanması için odun atmak olmalı. Hayat bu yanan ateşle şekil alır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..