Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir erkek nasıl evlenmeye karar verir?

Bir erkek nasıl evlenmeye karar verir?
 

Bu şekilde başlığı olan bir yazının günde kaç kişi tarafından okunduğunu takip ederek aslında aramızda;

1- Erkeklerin ne istediklerinden bir haber ne kadar çok kadın
2 - Evlenmek istemeyen ne çok erkek
3 - Aslında evlilik sorun olmamasına rağmen bu konunun barındırdığı gizeme kapılan kaç kişi olduğunu görebiliriz.

Hayır böyle geyik yaparak sorunun cevabını vermeden yazıyı sonlandırmayacağım , ve yine hayır bekar kadınlar bu yazıyı okuyup hemen bir 'koca' bulamayacaklar malesef
Cevaba geçmeden önce 29 yaşında evlenmiş birisi olarak bu cevabı bulmam sayesinde evlenmediğimi baştan söylemek isterim. Bana asıl aydınlanma evlendikten sonra geldi desem daha doğru olur sanırım. Ve hatta bana birçok kız arkadaşım bunu yani evlenmeyi nasıl başardığımı sordukları zaman konunun gelmiş olduğu vahim noktayı daha çok idrak ettim. Bu gerçekten mühim bir soruydu!
Aslında erkekler sürekli bizlere 'ne istediğinizi bir türlü anlamıyoruz' deseler de -ki bu bizim de bildiğimiz birşey değil- esas sorun iş evlenmeye geldiğinde erkeklerin isteklerinin de pek bir belirgin olmamasıydı.
Biz kadınlar, ilişkinin bir noktasında -bu başladığınin ertesi günü bile olabilir- evlenmek isteyebiliriz. Çok net oluruz bu konuda. Karşı tarafa da anlaması için çok da zeki olmasını gerektirmeyen 'sinyal'ler veririz. Zaman ilerledikçe dozajı artan bu sinyaller karşı tarafın güçlü direnişiyle bastırılır.
Bu sinyallerden başlıcaları : Eve gidince seni çok özlüyorum, keşke aynı evde yaşasak, evlilikle ilgili ne düşünüyorsun?, filancalar da evleniyormuş, annemler daha ne kadar böyle gezeceksiniz diyorlar... liste uzar gider. Kadın sinyal vermede ne kadar yaratıcıysa erkek o kadar aptal olur!
İşin özü erkeklerin hayatı 3 kısımdan oluşur : 1-giriş 2-gelişme 3-sonuç. Bunların yaşla hiçbir ilgisi bulunmaz hatta bazı erkekler 70 yaşında hala giriş dönemlerinde olurlar ve "gelişme" donemine geçmeden ölürlerken kimisi hayatının 30-40 senesini sonuç döneminde geçirebilir. Hiç 'giriş' dönemi yaşamadan 'sonuç' a geçenler nadir de olsa vardır.
Bir erkeğin Giriş dönemine rastladıysanız oradan hemen uzaklaşın. Daha detay vermiyorum anlayan anladı.
Gelişme sevgili yapma konusunda biraz daha nispeten seçici oldukları bir dönemdir. Kimisi bu dönemde bulduğu kız ile sonuç döneminde devam ederken kimisi ancak birkaç ilişkiyi yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra sonuç kısmına geçebilir.
Sonuç ise artık evliliğe hazır olduğunu düşünüp harekete geçtiği dönemdir.
Dolayısıyla sorunun cevabı bizde değil karşı tarafın modunda gizli. Adam gerçekten buna hazırsa yani sonuç döneminde ise karşısında dünyanın en huysuz kadını olsun evlenir ama değilse ağzınızla kuş tutsanız o is olmaz. Ya oturup bekleyeceksiniz yada 'sıradaki!' diyeceksiniz.
Eğer illaki evlenmeliyim diye yola çıktıysanız görücü usulü gibi evlenmek isteyen bir adam bulun. Yalı çapkını gibi adamlar bulup gençliğinizi evlenmeye ikna etmek için 'taktik'ler yaparak geçirmeyin, hem sizin hem de yakın kız arkadaşlarınızın psikolojisi bozulur!

 
Toplam blog
: 19
: 7227
Kayıt tarihi
: 31.07.12
 
 

2011 Eylül'den beri Londra'lı. Evli, yeni ev hanımı, eski çalışan, fotoğraf ve gezip yeme-icme ha..