Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Müzik
 

Bir eurovision macerası daha bitti.

Bir eurovision macerası daha bitti.
 

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen EUROVİSİON 2011 şarkı yarışması ilk yarı finali az önce sonuçlandı ve maalesef istemediğimiz bir sonuçla yarışmadan elendik.  

 

Yüksek Sadakat'in seslendirdiği LIVE IT UP performans, görsellik ve ses kalitesi olarak bence gerçek anlamda çok başarılıydı. Ancak bu gurupta yer alan 19 ülke içerisinde bana göre Ermenistan, Norveç ve Türkiye mutlaka bulunması gereken ülkelerdi. Özellikle bizim LIVE IT UP ve Ermenistan’ın BOOM BOOM adlı şarkısı gerçekten gecenin en güzel 2 performansıydı. Ama yine ülkeler arası perde arkası oyunlar, gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.  

 

Yılların deneyimi Bülend Özveren de yayının bitişi esnasında” bu gurupta yer alan ülkelerden en az 8 tanesinin bize oy vermediğini biliyorduk. Eğer Perşembe günkü gurupta yer alsaydık mutlaka finallerde olurduk.” Cümlesini kullandı.  

 

Şu ana kadar katıldığımız Eurovision yarışmalarında sadece hatırı sayılı 5 veya 6 kez derece aldık. Yine aynı ülkeler, yine aynı puanlama sistemi. Peki sadece halktan sms ile alınan oylar varken neden ısrarla hala bu yarışmaya katılmaya devam ediyoruz onu da anlamış değilim.  

Politik düşünceleri lütfen bir kenara bırakalım hadi bize karşı türlü oyunlar var kabul ediyorum ya Ermenistan şarkısı?  

 

Hatırı sayılı ülkeler de her daim ermeni lobileri oluşturuluyor sürekli ermeni sözde soykırım tasarısı var deniliyor ve şiddetle bunu politik yönden engellemeye çalışıyoruz. Onlar neden elendi?  

 

Aklıma sadece o zaman şu geliyor müzikten anlamayan insanlar puan veriyor anlayanlar ise artık bu yarışmaları izlemiyor.  

 

Ya sizce?  

 

 
Toplam blog
: 15
: 1288
Kayıt tarihi
: 10.12.10
 
 

3 Ekim 1971'de Almanya'da dünyaya geldim. Hakedene sevgiyi vermek üzerine kurulmuştur dünyam. ..